Temmuz

Mutluluğun fotoğrafı

Mutluluğun fotoğrafı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 branşta açtığı spor okullarını, sadece engellilere yönelik yüzme kurslarıyla daha da renklendirdi. İlk kez yüzme deneyimi yaşayan genç engellilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Sporun hemen her dalında okullar açarak sporu tabana yayma çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi kurslarında engellileri yine unutmadı. 21 branşta açtığı kurslara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler için yüzme kurslarını ekleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetiyle bir kez daha öne çıktı.
Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına ilk etapta 100 engelli öğrenci başvuru yaptı. Özel eğitimli antrenörler eşliğinde ilk kulaçlarını atan engelliler kadar, kursu dikkatle izleyen aileleri de heyecanlarını gizleyemedi.

12 yaşındaki oğlu Fatih’i kursa getirdiğini belirten Zeliha Göklen, çocuğunun ilk havuz deneyimini İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde yaşadığını belirterek, benzer uygulamaların diğer şehirlerde başlaması gerektiğini söyledi.

Geçirdiği havale sonucu sadece ellerini kullanabilen oğlu Ferhat’ın ilk havuz deneyiminde yalnız bırakmayan Laitfe Alkış ise, “Oğlumun kaslarının gelişmesine faydası olacağını düşünerek kursa yazdırdım, bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.
Özel eğitimli eğitmenlerin her öğrenciyle birebir ilgilendiği kurslar, Cuma günleri 20’şer kişiden oluşan 6 grupta birer saatlik seanslar halinde düzenleniyor.