Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Temmuz

Mısır tarlasında balıkçı oldular

TÜMÜ PAYLAŞ

Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Mısır tarlasında balıkçı oldular
Yıllardır toprağa yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bambaşka bir alana, tatlı su balıkçılığına el attı. Tarımsal kalkınma kooperatiflerinden sonra ilk defa bir su ürünleri kooperatifi ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, tarlaları Beydağ baraj gölünün altında kalan üreticilere balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve buz makinesi verecek. Daha önce silajlık mısır üreten eller, şimdi ağda balık çekecek.

Türkiye’de  “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiye verdiği destekleri her geçen gün çeşitlendirerek artırıyor. Ücretsiz dağıttığı meyve fidanı, sebze fidesi, arılı–arısız kovan, kıl keçisi–tekesi, sakız koyunu–koçu; bedelsiz yaptığı toprak analizleri ve organik tarım destekleriyle toprakla çalışan üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi yeni bir açılımla balıkçılık için önderlik ediyor. Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi ile protokol imzalayan Büyükşehir, bugüne kadar destek verdiği alt gruplar listesine şimdi su ürünlerini de ekliyor.

“Vira Bismillah” diyecekler

Beydağ Barajı altında kalan tarım arazilerindeki üreticilere yeni iş alanı ve üretim imkanı yaratmak amacıyla kurulan “Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi” daha önce silajlık mısır ürettiği toprakları “baraj gölü avlak alanı” olarak Tarım İl Müdürlüğü’nden 5 yıllığına kiraladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, bölgede oluşan bu yeni üretim deseninin desteklenmesi amacıyla balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve yaprak buz makinesi gibi ekipmanların temini için kooperatif ile protokol imzaladı.  Söz konusu protokol, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir’in bu desteğiyle avlanmak için donanımlarını tamamlayacak ve ürünlerin muhafazasını sağlayabilecek olan kooperatif üyeleri, önümüzdeki günlerde sezona “vira bismillah” diyecek. 

Sağolasın Aziz Başkan!
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden dolayı minnettar olduklarını belirten  Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam şunları söyledi:
Büyükşehir Belediyemiz kooperatifimize ekipman, malzeme, soğuk hava deposu ve tekne alımı için yardımcı olacak. Süreç başladı. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz elimizde yeterince ekipman ve malzememiz olmadığı için sezona başlayamadık. Göl avlak sahasını Tarım İl Müdürlüğü’nden 5 yıllığına kiraladık. Burada balık avcılığı yapıyoruz ve pazarlıyoruz.  Bu gölde sürdürülebilir bir yeni sektör yaratma azmindeyiz. Umarım başarırız. Ekipman, malzeme bizim işimizin olmazsa olmazımız. Gölde tekne olmadan avcılık yapılamıyor. Soğuk hava deposu olmadan balığı koruyamıyoruz. Verdiği desteklerden ötürü  Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin bir şiarı var. ‘Kalkınma yerelden başlar’ diye. Biz bunu gerçekleştirmek için yanımızda Büyükşehir Belediyemizi gördüğümüz için çok mutluyuz. Üyelerimizle birlikte bu amacı gerçekleştirmek için çalışacağız.”

Aynalı sazan, levrek..

Beydağ Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kooperatif 2. Başkanı Ünal İçmesu ise tarım alanlarının baraj alanında kalmasından dolayı büyük arazi kaybı yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olmasının kendileri açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan İçmesu, “Burası dünyanın üç büyük en verimli ovasından bir tanesiydi. Bu değerlerimizi yitirdik. Şimdi su ürünleri kooperatifimiz sayesinde elde edeceğimiz balık geliri ile bu bölgede kalan insanlarımıza hizmet verebilirsek çok mutlu oluruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Göl avlak alanının oldukça verimli olduğunu belirten Kooperatif üyesi Hüseyin Çolak da, “Yardımlarını esirgemeyen Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizim buradan tuttuğumuz balıklar çok değerli balıklar. Sazan, aynalı sazan, tatlı su levreği çeşitlerimiz var. Bu destekle ileride daha iyi koşullara kavuşacağız” şeklinde konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber