Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Temmuz

Başkan Kocaoğlu: Madımak kara bir leke

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu: Madımak kara bir leke

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tam 22 yıl önce, 2 Temmuz 1993’te 35 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Madımak olayının “Türkiye’nin üzerinde kara bir leke olduğunu söyledi.

Başkan Kocaoğlu, “Bu tür saldırılar devam ettiği müddetçe, bu ülke,  Ulu Önderimizin belirttiği gibi yüzümüzü çağdaş medeniyetler yönüne dönme hedefini sekteye uğratmaktadır. Ulu Önderimizin yolundan giden,  Cumhuriyet’e,  demokrasiye,  laikliğe, Türkiye’nin kuruluş felsefesine inananlar olarak,  hep birlikte ve beraberlik içinde, bu ülkeyi geriye götürmek isteyen zihniyete karşı ‘dur’ demek, mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelenin taçlanacağı yer ise İzmir’dir.

İzmir’in aydınlık, İzmir’in Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasiye inanan insanlarıdır. Hep birlikte mücadelemizi sürdürüp aydınlığa karşı yapılan böylesine hunharca saldırıları durdurmalıyız. İzmir’den Anadolu’yu saracak aydınlık meşalesini daha da güçlü yakarak,  bu ülkeyi karanlık güçlerden kurtarmamız gerekiyor. Madımak’ta canlarını kaybeden devrim şehitlerini rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. 


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber