Haziran

Önce nazlandı, sonra çıkmak bilmedi

Önce nazlandı, sonra çıkmak bilmedi
“Türkiye’de doğan ikinci fil” Deniz, 8. ayında havuzla tanıştı. Bakıcıları tarafından kendisi için hazırlanan şişme havuza giren 300 kiloluk sevimli yavrunun suyla ilk buluşması görülmeye değerdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandığı Doğal Yaşam Parkı’nda geçtiğimiz Ekim ayında dünyaya gelen yavru fil Deniz, ilk banyosunu yaptı. Ablası İzmir gibi Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ve “Türkiye’de doğan ikinci fil” ünvanını elinde bulunduran Deniz için seferber olan bakıcıları, sevimli yavrunun sıcaklardan bunalmaması için özel hazırlık yaptı. 300 kiloluk yavrunun boyutlarına göre şişme havuz hazırlayan bakıcıları, Deniz’i ilk banyosunda yalnız bırakmadı. Kendisi için hazırlanan havuza girmekte ilk başlarda hayli nazlanan sevimli yavru, daha sonra suyun keyfini çıkarmaya başladı. Ablası İzmir’in dikkatli bakışları arasında havuza giren yavru filin sevimli hareketleri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.