Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Haziran

Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam

TÜMÜ PAYLAŞ

Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam
Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam
Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam
Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam
Narlıdere metrosu için “ikinci adım” da tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8.5 kilometrelik F.Altay-Narlıdere metro hattının ikinci bölümü için gerçekleştirdiği zemin sondajı ve uygulama projeleri ihalesini tamamlayarak yer teslimini yaptı.

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de hattı Narlıdere İstihkam Okulu’na kadar uzatmak için çalışmalarını sürdürüyor.
8.5 kilometrelik yeni metro güzergahının 4.5 kilometrelik bölümünün uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 4 kilometrelik bölümün zemin sondaj ve uygulama projeleri için gerçekleştirdiği ihaleyi sonuçlandırarak yer teslimini yaptı. İhale kapsamında 8.5 kilometrelik güzergahın tamamında fizibilite ve ÇED raporları da hazırlanacak.
9 ayda tamamlanması planlanan işler kapsamında yüklenici firmadan, ilk üç ayda uygulama projeleri hazır olan 4.5 kilometrelik Fahrettin Altay- Narlıdere İtfaiye bölümüne ait kısım için ulaşım etüdü, fizibilite ve ÇED raporları istenecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınmasının ardından da, uygulama projesi hazır olan F.Altay- İtfaiye arasındaki 4.5 kilometrelik 5 istasyonlu güzergahın yapım ihalesine çıkılacak.

Projede neler var?
Üçyol-Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğindeki Fahrettin Altay- Narlıdere hattı toplam 8.5 kilometre uzunluğunda olacak. 10 istasyonlu olarak planlanan güzergahın projesi hazır olan ilk 4.5 kilometrelik bölümünde Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere olarak belirlenen 5 yeraltı istasyonu bulunuyor. İkinci aşama olarak Narlıdere İstihkâm Alayı’na kadar olan bölümde yine 5 adet yeraltı istasyonu yapılacak. Güzergahın tamamının aç-kapa tünel şeklinde yapılması planlanıyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber