Haziran

İzmir için “iftihar” vakti

İzmir için “iftihar” vakti
İzmirli şehit aileleri ve gaziler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu, duygulu anların yaşandığı buluşmada, “Biz bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için canlarını seve seve veren şehitlerimize ve onların yakınlarına minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için buradayız. Sizlerle iftihar ediyoruz” diye konuştu. Şehit aileleri ve gazilerle yapılan iftara Vali Toprak ve Ege Ordu Komutanı Org. Mendi de katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her Ramazan’da geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeklerinin ilkinde, kentteki şehit aileleri ve gazilerle buluştu.
Tarihi Havagazı Fabrikası bahçesinde düzenlenen ve yaklaşık bin 700 davetlinin bir araya geldiği yemeğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabahattin Küllah, Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği temsilcileri, Kore Barış Elçileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İzmir Başkanlığı temsilcileri, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik ile davetliler katıldı.

Barış ve kardeşlik daim olsun
Samimi bir havada gerçekleşen iftar yemeğinin ardından davetlilere seslen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatan savunması için hayatını kaybeden şehitleri anarak şöyle konuştu:
“Biz bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için canlarını seve seve veren şehitlerimize ve onların yakınlarına minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için buradayız. Ruhları şad olsun. Hem dinimizde hem de kültürümüzde şehitler en müstesna yerdedir. Bu vatan için yaralanan, uzuvlarını kaybeden değerli gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum. Sizlerle iftihar ediyoruz. Son yıllarda ülkemizde sevinerek ifade etmek istiyorum ki, şehitler gelmiyor, şehit cenazelerine gitmiyoruz. 78 milyon ülke vatandaşının isteği ve dileği, ülkemizde barışın, kardeşliği, sevginin ve saygının daim olmasıdır.”
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise konuşmasına, bu buluşmayı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek başladı. Toprak, “Devletimizin birliği, milletimizin bekası için tüm şehitlerimiz kanlarını döktüler, gazilerimiz uzuvlarını kaybettiler. Sizler aileler olarak acılar çektiniz. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti ferdi olarak üzüldük. Artık dünyaya barış hakim olsun, ülkemizde güzelliklerle birlikte şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasın. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, bekası için gerektiğinde her birimizin de canımızı seve seve vereceğimizi ifade edelim” dedi.