Haziran

Kent Ekmek’ten Ramazan hediyesi

Kent Ekmek’ten Ramazan hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek sunmak amacıyla kurduğu Kent Ekmek, bu yıl ilk kez Ramazan pidesi üretimine başladı. Tamamen hijyenik koşullarda ve hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan üretilen 300 gramlık Ramazan pidesi, Kent Ekmek büfelerinde yalnızca 1 TL’den satılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda yaşama geçirdiği Kent Ekmek, Ramazan pidesi üretimine de başladı. Halkın sağlıklı koşullarda ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen ekmeği uygun fiyata alabilmesini hedefleyen Kent Ekmek, Ramazan ayı süresince 300 gram ağırlığında pideyi sadece 1 TL’den satacak.

İlgi büyük
Üretilen günlük 12 bin adet pide, Kent Ekmek’e ait 60 büfede satışa sunuluyor. Büyük ilgi gören Kent Ekmek pideleri hızlı bir şekilde tükenirken, Kent Ekmek yöneticileri üretimin 15 bine kadar çıkarılabileceğini söyledi. Modern makinelerde el değmeden üretilen pidelerin malzemesinde ise sadece un, su, tuz ve maya kullanılıyor.