Haziran

Sporun buluşma noktası

Sporun buluşma noktası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz klasiği ‘spor okulları’, yaz tatilini spor yaparak geçirmek isteyen çocukların buluşma noktası oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören spor okullarında 21 branş ve 11 ayrı merkezde uzman eğitmenle eşliğinde kurs veriliyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilini spor yaparak geçirmek isteyen çocuklar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı spor okullarında, yeni dönem kursları 15 Haziran’da başladı. Bu yıl, 30 bin çocuğa spor yaptırmayı hedefleyen kurslar daha ilk günden büyük ilgi görmeye başladı. 21 branş ve 11 ayrı merkezde düzenlenen kurslara çocuklar, haftanın 5 günü uzman eğitmenler eşliğinde 5 spor yapma olanağı yakalıyor. Her gelir grubundan ailenin yararlanabilmesi için kurs ücretleri yüzme, tenis, kano ve kondisyon hariç tüm branşlarda 20 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Spor Salonu’nun yanı sıra Evka-4 Spor Salonu, Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Alanı, Bostanlı Tenis Kortları, Seha Aksoy Atletizm Sahası, Yeşilyurt Sahası, Bornova Rekreasyon Alanı, Bayraklı Sahası, İnciraltı, Asarlık ve Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen kurslarda İzmirli çocuklar, basketbol, futbol, cimnastik, sağlıklı yaşam, tekvando, judo, satranç, aerobik-pilates, halk oyunları, tenis, voleybol, kondisyon, atletizm, hentbol, zumba, kano, badminton, güreş ve yüzme branşlarında yaş gruplarına göre eğitim görüyor.

Kurs merkezleri ve telefon numaraları:
Celal Atik Spor Salonu: 425 04 21
Evka-4 Spor Salonu: 351 38 66