Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Haziran

Çöpe değil kumbaraya!

TÜMÜ PAYLAŞ

Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
Çöpe değil kumbaraya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliğinde 18.’si düzenlenen Atık Pil Kampanyası’nın startı Dünya Çevre Günü’nde verildi.  Kampanyaya katılmak isteyenler, topladıkları kullanılmış pilleri önümüzdeki Salı gününe kadar Belediye’nin giriş kapısına kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara çevre bilinci aşılamak için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği ‘Atık Pil Kampanyası’, 5  Haziran Çevre Günü’nde düzenlenen törenle başladı. Her yaştan İzmirlinin yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri getirerek destek verdiği kampanya renkli görüntülere de sahne oldu. İZELMAN Anaokulu öğrencileri yaptığı dans gösterileriyle büyük beğeni toplarken, ilköğretim okulu öğrencileri de ‘temiz çevre’ mesajı içeren dövizleriyle farkındaklık yarattı. Kampanyaya destek veren katılımcılara zeytin fidanı hediye edildi.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, çevre bilincini küçük yaşlarda almanın önemine değinerek, “Kampanyaya katılan tüm öğrencileri kutluyorum. Gıda ve çevre, dünyanın en önemli 2 sorunu. Temiz bir çevremiz olmazsa gıdanızda olmaz. İçinde doğa için tehlikeli maddeler barından piller toprağa karıştığında ilk önce sularımızı kirletiyor. Çevrenizde çöp pil atan görürseniz hem uyarın hem de engel olun. Çevre konusunda siz çocuklara çok güveniyorum. Unutmayın, sizin için her gün 5 Haziran Çevre Günü..” dedi.

9 Haziran son gün
Kampanyaya katılmak isteyen çevre dostları, yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri 9 Haziran Salı gününe kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin giriş kapısında kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek. Tartımlar sonucunda yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, anaokulları, muhtarlıklar, özel ödül ve onur ödülü olmak üzere 9 kategoride dereceye girenlere ödülleri, 11 Haziran 2015 tarihinde törenle verilecek. Dereceye girenler notebook, tablet bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı cep telefonu, LCD televizyon, bisiklet, interaktif dokunmatik akıllı tahta, ana okulu takımı ve klima gibi ödüllerin sahibi olacak

18 yılda 187.5 ton atık pil
1998 yılından itibaren düzenlenen kampanyada bugüne kadar 187.5 ton atık pil toplandı. Atık pillerin doğaya gelişigüzel atılması sonucu içindeki cıva, kadmiyum, kurşun gibi ağır metallerin serbest hale geçerek doğayı kirletmesinin önlenmesi amacıyla düzenlenen kampanya büyük ilgi gösteren çevre dostları, 2004 yılında 8.5 ton, 2005 yılında 6.5 ton, 2006 yılında 6 ton, 2007 yılında 8 ton, 2008 yılında da 8.6 ton, 2009 yılında 13.5 ton, 2010 yılında 21.1 ton, 2011 yılında 25 ton, 2012 yılında 27.6 ton, 2013 yılında 29.1 ton, 2014 yılında ise 33.6 ton atık pil topladı.
 

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber