Haziran

Haydi çocuklar tenise!

Haydi çocuklar tenise!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en popüler spor dalları arasında yer alan tenisin İzmir’de de geliştirilmesi ve çocukların bu spora erken yaşlarda başlaması için kentin dört bir yanında ücretsiz kurslar açtı; şimdiden 425 çocuk tenis eğitimine başladı.

Çocukların küçük yaşlarda spor eğitimi alması için planlı bir şekilde çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geleceğin tenisçilerini yetiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü proje çerçevesinde, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki tenis kortları ve Karşıyaka Örnekköy Zübeyde Hanım Tenis Tesisleri’nde yüzlerce çocuk ücretsiz tenis kurslarından yararlanıyor. Proje 15 Haziran’dan itibaren Bayraklı Mansuroğlu tenis kortlarında da hayata geçirilecek. Buca Hasanağa Bahçesi’nde verilecek eğitimler için de ön kayıtlar alınmaya başlandı. Halen 425 çocuğun yararlandığı proje çerçevesinde, kısa sürede 1000’in üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Malzemeler de Büyükşehir’den
Gruplar halinde uzman antrenörlerden tenis eğitimi alan çocuklara, kullandıkları tüm malzemeler Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. Kursları ziyaret ederek öğrenci ve velilerle görüşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi, kötü alışkanlıklardan korunması, okul başarılarının yükselmesi ve sporu sevmeleri hedefiyle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, okulların kapanmasıyla bu projeyi daha da genişleteceğini müjdeledi.
Çocuklarını ücretsiz tenis kurslarına kaydettirmek isteyen veliler, 0 (232) 293 30 95 - 293 30 96 numaralı telefonları arayarak proje ve kurs merkezleri hakkında bilgi alabiliyor.