Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Haziran

Bu memleket bizim

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Bu memleket bizim
Memleket şairi Nazım Hikmet, ölümünün 52. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikle anıldı. İzmirli sanatseverler, Kültürpark İzmir Sanat'ta düzenlenen şiir ve müzik dinletisinin ardından, Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserde buluşarak, sanatçının ölümsüz eserlerini bir kez daha hatırladı. Sevenleri ise Kültürpark'taki heykelini karanfillerle donattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet'in 52. ölüm yıldönümü anısına düzenlediği ilk etkinlik Kültürpark'taki İzmir Sanat bahçesinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın da izlediği şiir ve müzik dinletisinde duygu dolu anlar yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası eşliğinde Kıvılcım Erdem Karadayı'nın Nazım Hikmet'in şiirlerini okuduğu etkinliğe, solistler Öznur Korkmaz ve Esen Şeyda'nın seslendirdiği şarkılar renk kattı.

Özgürlüğe adanmış bir yaşam
Gecenin ev sahibi olarak davetlilere seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Türkçe'nin en büyük şairi Nazım Hikmet'in tüm yaşamını memleket sevgisi ve özgürlüğe adadığını belirterek şöyle devam etti:
"Vahşi kapitalizm ve emperyalizm hala bitmedi. Onun için hala Nazım Hikmet bizimle beraber yaşıyor. Ne zaman yeryüzünde yaşamlar ve ölümler eşit olursa, belki o zaman Nazım'ı bu kadar hasretle anmayacağız. Atatürk'ün 'ya istiklal, ya ölüm' parolasına sarılan bir orduyu yok edebilirsiniz ama asla yenemezsiniz. Bu ülkeyi kimseye bırakmayacağız. Bu memleket bizim."

Nazım İzmir'e yakışır
Nazım Hikmet'in Afrika'dan Amerika'ya kadar tüm dünyada tanındığını dile getiren Aydoğan, "Yıllarca onu unutturmaya çalışanlar bir bir kayboldular. Ama Nazım Hikmet hala dimdik ayakta. Bir gün Nazım'ın mezarı Türkiye'ye getirilirse, en çok yakışacağı kent İzmir olacaktır" diye konuştu.
68'liler Platformu Sözcüsü Okan Yüksel ise savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için mücadele eden 68 ve 78 kuşağının ardından bayrağı Gezi gençliğinin devraldığını belirterek, "Bizim dağlarımızda 68'lilerin destanı, ormanlarımızda Mustafa Kemal'in uğultusu vardır" dedi.
Etkinliğin sonunda tüm davetliler, İzmir Sanat'ın bahçesindeki Nazım Hikmet heykeline karanfiller bırakarak sanatçıyı bir kez daha andı.

Pir Sultan'dan Nazım'a
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazım Hikmet anısına düzenlenen bir diğer etkinlik ise “Pir Sultan’dan Nazım’a” adlı konser oldu. Fuar Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserde, solist Hasan Yükselir'e şef Fırat Yükselir yönetimindeki Anatolian Senfoni Orkestrası eşlik etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber