1000 “Afet Kadın” aranıyor

1000 “Afet Kadın” aranıyor
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, doğal afet ve acil müdahale eğitimi almış 1000 kadından oluşan ‘Afet Kadın’ projesi başlattı. Proje için gönüllülere ihtiyaç var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde kurulan Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu, kadınlara yönelik doğal afet eğitimleri başlattı. Afet Kadınlar Projesi kapsamında verilen eğitimde ilk yardım kursu da vardı. Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nden gelen uzmanlar, kursiyerlere ilk yardımın önemini teorik ve uygulamalı olarak anlattı. Karşılaşabilecekleri acil durumları doğru şekilde müdahale etmeyi öğrenen katılımcılar, zehirlenme, kırık, yanık, kesilme, boğulma, organ kopması, elektrik çarpması ve böcek sokması konularında bilgi sahibi oldu.
1000 kadının afetler konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında, mahallelerde ‘gönüllü ekipler” kurulması amaçlanıyor. Oluşturulacak gönüllü ekiplere, ilk yardım eğitiminin yanı sıra yangın, hafif arama kurtarma, depremsellik, telsiz, psiko-sosyal destek eğitimleri de veriliyor. İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, “Afet Kadın” projesinin başarısı için daha çok gönüllüye ihtiyaç duyduklarını söyledi.