Onlar Agora gönüllüsü

Onlar Agora gönüllüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarlıyor. Yaşadıkları bölge hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğe katılan öğrenciler, ortaya çıkardıkları tasarımlarla büyüklere adeta taş çıkartıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında, çocuklara yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmaları devam ediyor. Fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgilerin verilmesi ve yaşam alanlarındaki mevcut kültürel ve tarihi değerlere yönelik farkındalık geliştirilmesini amaçlayan “Birlikte Fotoğraf Çekiyoruz” etkinliğinin ardından bu kez “park tasarım atölye çalışması” gerçekleştirildi. Konak Kemal Atatürk Ortaokulu’ndan 15 öğrenci katıldığı çalışmada çocuklar, ilk önce Agora Parkı’na giderek alan çalışması yaptı. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tasarım Atölyesi’nde, DEÜ Mimarlık Bölümü’nden Doç.Dr. Zehra Akdemir ve Yard.Doç.Dr Ferhat Hacıalibeyoğlu ile Araş.Gör. Rafet Utku’nun moderatörlüğünde atölye çalışması düzenlendi; çocuklar hayallerindeki parkı tasarladı. Çocukların tasarladıkları parkın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.