Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Mayıs

"Dört dörtlük sözleşme"

TÜMÜ PAYLAŞ

"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
"Dört dörtlük sözleşme"
İzmir Büyükşehir Belediyesi son bir ayda üreticilerle yaptığı sözleşmelerin dördüncüsünü İğdeli ve Çevre köyleri kooperatifiyle yaptı. Büyükşehir, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon TL’lik destek alımı yaptığı İğdeli Kooperatifinden bu yıl kaşar, tulum ve beyaz peynir alımı gerçekleştirecek.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı sonundan beri yaptığı sözleşmelerle üreticinin yüzünü güldürdü. 29 Nisan’da Bayındır’da çiçek, 16 Mayıs’da Tire’de süt, 17 Mayıs’da Ödemiş Bademli’de “Fidan, Ağaç, Yoğurt, Ayran ve Zeytinyağı” alım sözleşmesi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dördüncü sözleşmeyi İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile "Kaşar, tulum ve beyaz peynir" alımı için imzaladı. Bayram havasında gerçekleştirilen törende İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top ile birlikte protokole imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; 27 yaşına kadar çiftçilik yaptığını, üreticinin ne tür sıkıntılar yaşadığını bu nedenle çok iyi bildiğini söyledi.

Tarım suyu müjdesi
Bütünşehir yasası ile belde ve köylerin kalkarak mahalle olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "'Bu sefer biz çiftçiyi, kırsalı nasıl destekleyeceğiz" diye düşündük. 2004 yılındaki yasadan sonra uygulamaya başladığımız tarım suyu tarifesi vardı. Normal ev tarifesinin dörtte biri oranındaydı ve limit yoktu. Geçtiğimiz mecliste dörtte bir olan tarım suyu parasını 8'de bire düşürdük. 90 kuruş olan suyu 43 kuruş yaptık. Limiti yok istediğin kadar kullan.Bunu niye yaptık? Köyde her evde bahçe var, hayvan var. Bunları sulaması gerekiyor.Ev suyundan karşılayamayız. Bunla tarım sürsün diye bir uygulama yapıyoruz" dedi.

Fiyat farkının sırrı
İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top da yaptığı konuşmasında imzaladıkları protokolün Başkan Aziz Kocaoğlu'nun üreticiye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu söyledi. Top, "Biz bu destekler sayesinde daha verimli hale geldik. Çiftçimiz büyüyor. Şu dağın arkası Manisa. Beri gelin İzmir. Başkanımızın desteği sayesinde Menderes'in doğduğu ve battığı bu bölgede yani Küçük Menderes'te sütler bugün 110 kuruş ile 120 kuruş arasında satılıyor, bu çok önemli. Manisa, Denizli bölgesinde sütler 90 kuruş en fazla 100 kuruşa kadar satılıyor. Bunun sebebi çiftçiye üreticiye gönül desteği veren ve bu destek için kooperatifleri seçen; niyeti, zihniyeti, kişiliği güzel Aziz Başkanımız. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz kaliteli üretime devam edeceğiz. Bölgemizin diğer ürünlerinin de değerlenmesi için çalışacağız. Başkanımızın güzel destekleri ile bu ürünlerle de hamleler yapacağız. İhracaat yapacak duruma da geleceğimizi umuyorum. İzmir'in, kırsalın nasıl kalkındırılacağı konusunda Başkanımızın büyük çalışmaları devam ediyor. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber