Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Mayıs

Bir daha yaşanmasın!

TÜMÜ PAYLAŞ

Bir daha yaşanmasın!
Bir daha yaşanmasın!
Bir daha yaşanmasın!
Bir daha yaşanmasın!
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen 'SOMA 301' fotoğraf sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sergi Salonu’nda açıldı. Soma'da, geçen yıl Türkiye'nin en acı felaketi olarak hafızalara kazınan ve 301 madencinin şehit olduğu faciaya tanıklık eden, o anları fotoğraflayıp Türkiye ve dünyaya duyuran İzmirli foto muhabirlerin sergi açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile birlikte sergiyi gezen Başkan Kocaoğlu, Soma maden faciasının birinci yılında şehit veren köyleri gezdiğini, şehit veren ailelerin acısının ilk günkü kadar taze olduğunu vurgulayarak, böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alınması gerektiğini hatırlattı. İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez ise olay yerine ilk ulaşan muhabirlerin çektiği kareleri bu acının unutulmaması için sergiye dönüştürdüklerini belirtti.

Foto muhabiri Cem Öksüz, Mehmet İnmez, Turan Gültekin, Emin Mengüarslan, Emre Tazegül’ün 50 fotoğrafının yer aldığı sergi 30 Mayıs'a kadar açık olacak. Fotoğraf sergisinde, o anlara tanıklık eden gazete ve televizyon muhabirlerinin duygularının kaleme alındığı yazılar da paylaşılıyor. Olay yerine ilk ulaşan gazete ve televizyon muhabirleri, Soma acısını yazılarıyla anlatıyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber