Eğlenerek öğrenecekler

Eğlenerek öğrenecekler
Yerel yönetimler bünyesinde “Türkiye’nin ilk inovasyon müdürlüğünü” kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara inovasyon kavramını aşılamak için 22 Mayıs Cuma günü, “Çocuklarla İnovasyon Etkinliği” düzenliyor. İnovasyon kavramını tanıtarak farkındalık yaratmak ve çocukların kamusal alanlarda yapabileceklerini inovatif projeleri ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, dolu dolu bir gün geçirecek. Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından verilecek inovasyon eğitimiyle başlayacak etkinlik, maket üzerinde uygulamalı köprü yapımı ve aydınlatma workshopları ile devam edecek. Uygulamalı eğitimlerin ardından Dokuz Eylül Teknokent (DEPARK) hocaları, çocukların hayal güçlerini geliştirmeye yönelik inovatif masallar anlatacak. Etkinlik sonunda çocuklar, el izlerinin yer aldığı bir anı ağacı oluşturacak.

Fotoğraf: ARŞİV - Tarihi Havagazı Fabrikası, “Haydi Oynayalım! Polonya’dan Çocuklar için Tasarım Sergisi”