Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Mayıs

Bosna’daki “kardeşe” yardım eli

TÜMÜ PAYLAŞ

Bosna’daki “kardeşe” yardım eli
Bosna’daki “kardeşe” yardım eli
Bosna’daki “kardeşe” yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bosna’daki kardeş kenti Doboj Istok’a çöp kamyonu hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aracın anahtarını  Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak’a teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl sel felaketi yaşayan kardeş kenti Bosna Hersek’in Doboj Istok (Doğu Doboy) kentine yardım eli uzattı. Belediye Meclisi’nin aldığı kararla  armağan edilen hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonun teslim törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  ve Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak’ın yanı sıra Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanı Zekai Erşan, TBHKDF Önceki Dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Atilla Baysak, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış da katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Doğu Doboy Belediye Başkanı Kemal Bratic ve  Belediye Meclis Başkanı Ferid Konjic’e iletilmek üzere, başarı dileği içeren bir mektup ile Meclis kararını da Baysak’a teslim etti.

Srebrenica daveti
Teslim törenin ardından Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Baysak’ın gerek Türkiye’de, gerek Bosna Hersek’te yaptığı çalışmalarla iki ülke arasında arasındaki ilişki ve işbirliğinin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Baysak ise Başkonsolosluğun ve federasyonun çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Srebrenica katliamının bu yıl 20. yıldönümü olduğunu hatırlatan Baysak, Kocaoğlu’nu bu yıl 11 Temmuz’da düzenlenecek anma ve toplu defin törenine katılmaya davet etti.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber