Mayıs

19 Mayıs için koştular

19 Mayıs için koştular

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘yol koşusu’ düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan 19 Mayıs Yol Koşusu’nun startını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi. Sporcular, koşu nedeniyle trafiğe kapatılan Cumhuriyet Meydanı-Küçükyalı arasındaki 10 kilometrelik parkurda koştu.

Deniz esintisi eşliğinde koşan atletlere,İzmir’deki bisiklet derneklerinin üyeleri de pedal çevirerek destek verdi. Eskişehir adına yarışan Kenyalı atlet Kefyalew Deja Burise, 30 dakika 44 saniyelik derecesiyle koşuyu birinci sırada tamamladı. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 350 sporcunun katıldığı koşuda kategorilere göre sonuçlar şöyle:

Büyük Erkekler
Birinci  Kefyalew Deja Burise (Kenyalı Eskişehir adına yarışıyor)
İkinci Hasan Turgut (Mardin)
Üçüncü Sait Özdemir (Tokat)

Genç Erkekler

Birinci Cihat İlhan (Bursa)
İkinci Sait Göneş (Balıkesir)
Üçüncü Gültigin Er (İzmir)

Büyük Bayan
Birinci  Duygu Turgut Boyan (Bursa)
İkinci Ece Bakıcı (İzmir)