Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Mayıs

İzmir farkı!

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
İzmir farkı!
Karşıyaka Tramvay Projesi’nde Karşıyakalıların sesine kulak veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güzergahı “palmiyeler yerinde kalacak şekilde” değiştirilmesi talimatını verdi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nun  açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyakalılara müjde verdi. Yapım çalışmalarına başlanan Karşıyaka tramvay güzergahında bulunan palmiye ağaçlarının yerlerinden taşınmayacağını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, bunun için güzergah değişikliğine gideceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde tramvay projesiyle ilgili ağaç kesilecek diye bir söylem gelişti. ‘1300 ağaç kesilecek’ dendi. Oysa tramvayın geçtiği yerde bunun yarısı kadar bile ağaç yok. Üstelik biz ağaç kesmiyoruz. Yine de Karşıyakalı hemşehrilerimin iyi niyetinden hiç şüphe duymadım. Bizim felsefemizde ağaca, doğaya, hayvana, insana  zarar vermek yok. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. Arkadaşlardan yeni bir güzergah çalışması yapmalarını istedim. 30-40 civarında palmiyeyi taşıyacaktık ama şimdi bir tane palmiye bile taşınmayacak” dedi.

Örnekköy Stadı

Karşıyaka'ya stat yapılması için iki çalışması olduğunu da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“2011 seçimlerinden önce Örnekköy'de 80 dönüm arazide yapmak istedik. Oradan vazgeçtiler. Sonra  Çiğli'deki Büyükşehir Belediyesi'nin bir kısmını kamulaştırdığı bir kısmını Hazine’den aldığı yere yapalım dendi.. Biz de düşündük, değerlendirdik, kabul ettik.  Sonra orası da olmasın, burası da olmasın dendi. İkisi için de bir gerekçe öne sürülmedi. Sayın Spor Bakanının bulunduğu bir toplantıda Örnekköy zeminin bozuk olduğu ve bu yüzden maliyetin yüzde 30 fazla olacağı söylenmişti. ‘Yalı’daki zemin nasıl?’ diye yetkililere sordum. ‘Yalı'nın zemini daha zor. Orası tamamen kazıkla yapılacak’ cevabını aldım.  Yani Örnekköy’ün zemin gerekçesi de çürümüş oldu. Ne hesap yaparlar bilmeyiz ama o dönemde Örnekköy'e büyük bir spor kompleksi yapma hayalimizi yok ettiler. Ama orası hala stat lejantında. Umuyorum ki, 8 Haziran sabahı biz oraya Türkiye'ye örnek bir stat yapmak için ilk adımı atar ve Karşıyakalılara  hediye ederiz.”

Katı atık için en ileri teknoloji

Evsel atıkların berterafı için kurulacak olan tesis hakkındaki düşüncelerini de Karşıyakalılarla paylaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tesis kuracağımız alana geçen günlerde muhtarları götürdük. Onlar da gördü; burada ot yok, ağaç da yok! Kurum görüşlerini de aldık. Bildiğiniz gibi, ilçe belediyeleri çöpleri toplar; Büyükşehir de alır götürür ve şimdiki gibi depolar. Biz de diyoruz ki ‘artık depolamayalım. Her türlü kaynağı ayırıp dünyada en ileri teknolojiyi kullanacak tesisi örnek olarak Yamanlar'a kuralım.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber