Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

17
Mayıs

“Çekiyoruum, çeektiim!”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Çekiyoruum, çeektiim!”
“Çekiyoruum, çeektiim!”
“Çekiyoruum, çeektiim!”
“Çekiyoruum, çeektiim!”
“Çekiyoruum, çeektiim!”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora çevresinde yaşayan ortaokul öğrencilerine yönelik fotoğraf atölyesi çalışması düzenlendi. Çocuklara yaşadıkları bölge hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlik sonunda, öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan bir de sergi açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik fotoğraf atölyesi çalışması düzenlendi. Fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgilerin verilmesi ve yaşam alanlarındaki  mevcut kültürel ve tarihi değerlere yönelik farkındalık geliştirilmesini amaçlayan “Birlikte Fotoğraf Çekiyoruz” etkinliğine Konak Kemal Atatürk Ortaokulu’ndan 10 öğrenci katıldı. Fotoğraf sanatçısı Özcan Yurdalan’ın moderatörlüğünü yaptığı atölye çalışmasına İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri Atilla Özdemir, Nilgün Özdemir ile Aylin Telef de destek verdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tasarım Atölyesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte fotoğraf sanatçısı Yurdalan’ın verdiği teorik eğitimi dikkatle dinleyen öğrenciler, fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrendi. Daha sonra alan gezisine çıkan öğrenciler, kendilerine verilen fotoğraf makineleriyle yaşadıkları bölgeyi fotoğrafladı. Fotoğraf makinelerinin 3 gün öğrencilerde kalacağı ve çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber