19 Mayıs için koşacaklar

19 Mayıs için koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “19 Mayıs Yol Koşusu” nedeniyle 17 Mayıs Pazar sabahı, Cumhuriyet Bulvarı ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın Küçükyalı’ya kadarki bölümünde trafik tek şeritten verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘yol koşusu’ düzenliyor. 17 Mayıs Pazar günü düzenlenecek 19 Mayıs Yol Koşusu, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp yine Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Koşuya katılan atletler, Küçükyalı (Vali Konağı) girişinden geri dönerek 10 kilometrelik parkuru tamamlayacak. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak düzenlenen koşuya geniş katılım bekleniyor.

Trafiğe koşu düzenlemesi
Koşu günü sabah saat 8.00’dan itibaren Cumhuriyet Bulvarı ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın Küçükyalı’ya kadarki bölümünde trafik tek şeritten gidiş-dönüş olarak verilecek.
Cumhuriyet Bulvarı’nın Pasaport-Konak istikameti ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın Konak-Küçükyalı istikameti koşu nedeniyle trafiğe kapatılacak. Yarış bitimiyle birlikte trafik akışının normal düzenine döneceği bildirildi.