Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Mayıs

Gözler yaşam odasında

TÜMÜ PAYLAŞ

Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Gözler yaşam odasında
Minex – 6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Büyük ilgi gören yaşam odalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 96 saat yaşam garantisi veren bu sığınakların önemine dikkat çekerek, “Yaşam odaları, yapılamayacak ve maddi olarak çözülemeyecek bir konu değil. Her şeyden kıymetlisi can, her şeyden kıymetlisi insan. Yaşam odalarının madenlere kurulması zorunlu olmalı. İnşallah bu fuar buna bir neden olur” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar alanı Fuar İzmir, bu kez maden sektörünün temsilcilerini ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın destek verdiği Minex – 6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 16 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek fuar ve sempozyumun açılış törenindeki konuşmasına Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 şehidi anarak başladı: Başkan Kocaoğlu, “Dün maden faciasında 28 şehit veren Kınık ilçemize gidip başsağlığı dileklerimizi tekrar ilettik. Bir daha öyle bir acının, kederin, facianın yaşanmamasını diliyoruz. Sadece dilemek yeterli değil; mutlaka tüm yetkililerin tedbir almaları, aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak çözüm üretmeleri ve bunun için çaba göstermeleri gerekiyor. Buradan yasal düzenleme yapılması için çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.

Minex, 6 kat büyüdü
Minex’in ilk düzenlendiği 2005 yılına göre bu yıl 6 kat büyüdüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bu mekanda, İzmir fuarcılığını ve kongreciliğini büyütmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kapılarını açtığımız 25 Mart’tan bugüne çok büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Bize düzen görev bu mekanı yaptıktan sonra en verimli şekilde çalıştırmak, dünyanın ve Türkiye’nin üreticilerini İzmir’de buluşturarak kentimizin kalkınmasında bir kaldıraç görevi üstlenmek. Bütün amacımız bu. Yerelde kalkınma yol haritasıyla çıktığımız yürüyüşte, tarımdan sanayiye, ticaretten hizmet sektörüne, kültür sanata varıncaya kadar kentimizi kalkındırmak için yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

Yaşam odası zorunlu olmalı
Açılışın ardından sergi hollerini gezen Başkan Kocaoğlu, burada sergilenen yaşam odası prototipini de inceledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yaşam odası 96 saat yaşam garantisi veriyor. Bizce çok önemli. Yaşam odaları, yapılamayacak ve maddi olarak çözülemeyecek bir konu değil. Her şeyden kıymetlisi can, her şeyden kıymetlisi insan. Yaşam odalarının madenlere kurulması zorunlu olmalı. İnşallah bu fuar buna bir neden olur” diye konuştu.

En başarılı fuar kenti İzmir’i seçtik
Minex – 6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu için Türkiye’nin en başarılı, en güzle ve en büyük fuar kenti İzmir’i seçtiklerini belirten Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel ise, daha önceki yıllarda burada düzenlediğimiz fuarlardan hep memnun kaldık. Bundan sonra da başarılarınızın devam edeceğini düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile birlikte düzenlediğimiz fuar ve sempozyumun sektörünüze katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Cevher Hazırlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu Başkanı Prof. Dr. E. İlknur Cöcen de, ilk yıllarda ulusal olarak düzenledikleri, gelen taleplerle uluslararası boyut kazanan sempozyumun, MINEX’in akademik ayağını oluşturduğunu söyledi.

165 firma katılıyor
Sadece sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan Minex, Fuar İzmir’in A holünde, sempozyum ise A ve B hollerinin seminer salonlarında gerçekleştiriliyor. 11 ülke ile Türkiye’den 165 firmanın yer aldığı fuara bu yıl ilk kez milli katılım organizasyonu düzenlendi. Milli katılım kapsamında Çek Cumhuriyeti’nden 12 firma fuarda stant açtı. Minex 2015’e, Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra ABD, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İran, İngiltere, İsveç ve İtalya ile Türkiye’nin 8 ilinden sektör temsilcileri konuk oldu. İki yılda bir gerçekleştirilen fuar, düzenlendiği ilk yıl olan 2005 yılından bu yana 6 kat büyüdü.
Almanya, İran, İtalya, İsveç, Polonya’dan alım heyetleri gelecek fuarda; metalik madenler, endüstriyel, kimyasal, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddelerinden kıymetli taşlar ve prospeksiyon, maden işletme, sondaj ve cevher hazırlama, zenginleştirme makinaları ile iş sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergileniyor.
Öte yandan Minex Fuarı ile birlikte TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından 14 - 15 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu’na 300’ün üzerinde madenci, delege olarak katılıyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber