Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Mayıs

Acınız acımız

TÜMÜ PAYLAŞ

Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
Acınız acımız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının 1. yıldönümünde, kazada 28 şehidin verildiği Köseler, Çanköy ve Elmadere köylerini ziyaret ederek ailelerin acılarına ortak oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği kazanın birinci yıldönümünde Kınık’ta 14 şehit veren Köseler, 11 şehidin bulunduğu Elmadere ve 3 canın yitirildiği Çanköy'ü ziyaret etti. Feci kazanın hemen ardından bu yerleşimleri ziyaret ederek acıları paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir yıl sonra Köseler, Elmadere ve Çanköy'e bir kez daha giderek madenci ailelerinin dertlerine ortak oldu.

Dua etti
Köseler Muhtarı Ali Toprak ile birlikte Şehitliğe giden Başkan Kocaoğlu, şehitler için dua etti. Daha sonra köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelerek baş sağlığı dileyen Başkan Kocaoğlu, maden faciasında yaşamını yitiren Şerif Gezgin'in ailesini de ziyaret etti. Eşi Zehra Gezgin'e baş sağlığı dileyen Kocaoğlu, şehidin oğlu Ali ile de bir süre sohbet etti. Köseler Köyü Muhtarı Ali Toprak, Soma'daki madene 80 kilometre uzaklıktaki köyün 6 kilometrelik engebeli yolunu yenileyen, maden şehitlerinin yattığı kabristanı düzenleyen ve su bağlayan Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Köseler'in ardından maden faciasında 3 şehit veren Çanköy'e geçti. Burada elinde Türk bayrakları ile Başkan Kocaoğlu'nu karşılayan köylüler, isteklerini ve sıkıntılarını da birinci ağızdan dile getirme olanağı buldu.

Bergama'ya şantiye geliyor
Başkan Kocaoğlu Köseler, Elmadere ve Çanköy'ün yanı sıra Kınık'ın Kocaömerli, Karadere, Arpadere, Büyokoba, Bağalan mahallelerinde de vatandaşlarla bir araya geldi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, İZSU ve İZBETON bürokratlarıyla vatandaşların sorunlarını dinleyen Kocaoğlu, Dündarlı'ya yağışlarda yaşanan sıkıntının giderilmesi için yağmur suyu kanalı yapacaklarını söyleyerek, gelen köprü talebine de olumlu yanıt verdi. Kocadere Mahallesi'nin su sıkıntısını çözmek için iki hafta içinde 2 kilometrelik şebeke yatırımına başlayacaklarını bildirdi. Tarım Daire Başkanlığı kuran ilk belediye olduklarını, 11 yıldır tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Bütünşehir Yasası ile bize bağlanan 9 ilçede de sizlerden gelen öneriler üzerine çiftçinin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Bergama'da büyük bir arazide belediye hizmetlerini halkımıza kısa sürede ulaştıracak bir şantiye kuracağız. Bu şantiyede soğuk hava deposu, çiftçilerimizin ihtiyacını karşılayacak üniteler olacak. Sizler ihtiyaçlarınızı söyleyeceksiniz bizler de yapacağız" dedi.

Büyükşehir unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışmalarının yanı sıra Köseler'de madenci çocuklarının sessiz çığlığına da yetişerek yaz aylarında okul öncesi eğitim verdi. Soma faciasının izlerini oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek, el işleri yaparak atmaya çalışan çocuklar hayata yeniden sarıldı. Aynı çalışmalar kapsamında, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eşrefpaşa Hastanesi imkanları da seferber edilerek köyde sağlık taraması gerçekleştirildi. Elmadere Köyü’nün üst kesiminde su alamayan evlere su götürmek için su deposu monte edildi ve şebeke döşendi. Şehitliğe de su hattı çekildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Elmadere’deki yol yapım çalışmaları ise sürüyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber