Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Mayıs

Panik yok, kene değil!

TÜMÜ PAYLAŞ

Panik yok, kene değil!
Panik yok, kene değil!
Panik yok, kene değil!
Panik yok, kene değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte görüldüğü iddia edilen “bulaşıcı kırmızı kene” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yetkililer, bitki özsuyu ile beslenen bu böcek türünün canlı vücuduna yapışmadığını ve insanlara hiçbir zararının olmadığını belirtti.

İzmir’de “bulaşıcı hastalık taşıyan kene görüldüğü” yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu böceklerin hiçbir zararı olmayan bir tür olduğu bilgisini vererek, vatandaşların panik yapmamasını istedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Haşere Birimi olarak hem iddiaların ortaya çıktığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusü’nde hem de İzmir’in çeşitli noktalarında inceleme yaptıklarını belirten yetkililer, böceklerden örnek alındığını ve kesinlikle bu canlı türünün kene olmadığını vurguladı. Hastalık bulaştırıcı olmayan bu böceklerin bitki özsuyu ile beslendiğini ve insanlara hiçbir zararı olmadığını söyleyen Büyükşehir yetkilileri şunları kaydetti: “Bu böcekler, özellikle havaların ısınması ile birlikte bitkilerin yeşillenme döneminde ortaya çıkıyor. Açık havada dolaşıyor ve binaların pencere, kapı pervazlarında hareket ederek ev içlerine girmiyor. Kan emme organı yok ve canlı vücuduna yapışmıyor. Söz konusu canlılar hastalık bulaştırıcı olmadığı için ilaçlama yapmak gerekmiyor. Bu böceklerden örnek alarak tür tayini için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na ilettik. Halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber