Yeşil denetim

Yeşil denetim
Naldöken Kavşağı’nda örnek düzenlemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de de İzmir’deki ilk “engelsiz parkın” yapımına başladı. “Yeşil çalışmalarını” denetleyen Başkan Kocaoğlu, vatandaşların yeşille kucaklaşıp dinlenebilecekleri ve çocukların oyun oynayabileceği mekanların sayısını artıracaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka’ya giderek Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan düzenlemelerini yerinde inceledi. Naldöken Kavşağı yanındaki yeşil alan düzenlemesini gezen Başkan Kocaoğlu, piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti. Düzenleme kapsamında kavşak kırmızı-beyaz-yeşil renklerle boyanırken, park alanına 75 metre uzunluğunda ve 3.5 metre genişliğinde doğal taştan şelale yapıldı. Yürüyüş yolları yenilendi, rengarenk çiçekler dikildi.
Başkan Kocaoğlu, Naldöken’in ardından Çiğli Evka-2’de yapımı devam eden Fakir Baykurt Parkı’na geçti. Başkan Kocaoğlu, görme ve fiziksel engellilere yönelik olarak yeniden düzenlenen ve İzmir’in ilk “engelsiz park” olma özelliğini taşıyacak olan alanda alt yapı çalışmalarını yerinde denetledi. Parkın içinde yer alan 200 metrekarelik oyun alanının engelli çocukların da oyun oynayabileceği şekilde düzenleneceği bildirildi. Fakir Baykurt Parkı’nda ayrıca 6 bin 650 metrekarelik yeşil alan oluşturuluyor.