Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Mayıs

“Beni de görüyor musunuz?”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
“Beni de görüyor musunuz?”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Mayıs’ta başlayacak “Engelliler Haftası” boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. “Beni de görüyor musunuz” temasıyla düzenlenecek sergiler, paneller, spor etkinlikleri ve gösterilerde engellilerin sorunlarına dikkat çekilecek.  Hafta boyunca ilçe belediyelerinin işbirliğinde ücretsiz film gösterimleri de olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleriyle toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İlçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleştirilecek program çerçevesinde, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla panel, konser, sergi, gösteriler ve ücretsiz film gösterimleri olacak.
Engelliler Haftası etkinlikleri 11 Mayıs Pazartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Çelenk sunumunun ardından Fuar Celal Atık Spor Salonu’nda saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak programda ilçe belediyelerinin halk oyunları, dans ve jimnastik gösterileri olacak. Gün içerisinde Karabağlar Uğur Mumcu,  Şirinyer parklarında Karabağlar Belediyesi ile Seferihisar Kültür Merkezi’nde resim ve el sanatları sergisi açılacak.
12 Mayıs Salı günü Foça, Çiğli, Dikili, Konak, Balçova ilçeleri katılımıyla Doğal Yaşam Parkı gezisi olacak. Saat 13.00 ile 15.00 arasında Seferihisar Kültür Merkezi’nde “Depremde Engelliler” konulu panel düzenlenecek.
13 Mayıs Çarşamba günü ise saat 09.00 ile 17.00 arasında İzmir Kent Konseyi’nin düzenleyeceği 3. (Engelliler İçin Her Şey) Kariyer Paneli gerçekleşecek. Aynı gün Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın Çiğli’deki merkezinde gösteri ve etkinlikler olacak.

Boccia Turnuvası da var
14 Mayıs Perşembe günü Tepekule Kongre Merkezi’nde “Engelli Erişilebilirlik Paneli” düzenlenecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde de akşam saat 20.00’da Türk Halk Müziği konseri olacak.
15 Mayıs Cuma günü Foça Demokrasi Meydanı’nda saat 11.00’da ilçeler bazında spor gösterileri başlayacak ve Boccia Turnuvası düzenlenecek.   Çeşitli engellere sahip bireylerin oynayabildiği ve yüksek beceri gerektiren bu oyunun büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

Saklı Bahçenin Melodileri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda açtığı kurslarda bir araya gelen engelliler ve ailelerinden oluşan “Saklı Bahçenin Melodileri” adlı koro da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir konser verecek. 14 Mayıs Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da başlayacak konserin şefliğini ise Eren Çakar üstlenecek. 

Ücretsiz film gösterimleri

11- 15 Mayıs tarihleri arasında ayrıca Karabağlar, Konak, Tire ve Güzelbahçe belediyeleri ile Yaşar Üniversitesi’nin işbirliğinde ücretsiz “Engelsiz Sinema Günleri” düzenlenecek.
11 Mayıs Pazartesi ve 13 Mayıs Çarşamba günleri Yaşar Üniversitesi Sinema Salonu’nda “Can Dostum” adlı film gösterilecek. Filmde;  yamaç paraşütü kazası sonrası boynundan aşağısı felç olan bir adam ile kendisine yardımcı olması adına işe aldığı yardımcısının hikâyesini konu alıyor.
12 Mayıs ve 14 Mayıs’ta Tire Belediyesi Toplantı Salonu’nda “Benim Dünyam” isimli film izleyici ile buluşacak. Helen Keller'ın otobiyografik romanı Yaşadığım Dünya'dan uyarlanan filmde küçüklüğünde geçirdiği bir rahatsızlık sonrası sağır, kör ve dilsiz kalan  Ela’nın hayat hikayesi anlatılıyor.  Ela’nın yaşam mücadelesi aynı durumdaki ablasını trajik biçimde yitiren Mahir Hoca'yla tanışmasıyla başlıyor. Filmin başrollerinde Uğur Yücel, Beren Saat yer alıyor.
12 Mayıs Salı günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek ile 14 Mayıs Perşembe Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde “Kelebek ve Dalgıç” filmi izleyici ile buluşacak.  “Kelebek ve Dalgıç” filminde, Elle Dergisi Editörü Jean Dominique Bauby'nin gerçek hayat hikâyesinden alınmış. Bauby kendine geldiğinde, hiçbir uzvunu kıpırdatamadığını fark eder. Bir konuşma terapisti, Bauby'nin daha etkin iletişim kurabilmesi için harfleri Fransızca’daki kullanılma sıklığına göre sıralar ve yüksek sesle okur. Doğru harfe geldiğinde Bauby göz kırpmakta ve bir sonraki harfe geçilmektedir. Bu yöntemi kullanarak Bauby filmle aynı addaki kitabı yazar.
13 Mayıs Çarşamba günü Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde ve 14 Mayıs Perşembe  günü saat 14.00 ile 16.00 seanslarında “İçimdeki Deniz” filmi gösterilecek. Başrolünde Javier Bardem’in oynadığı bu bol ödüllü filmde geçirdiği kaza sonucu felç olan eski bir gemi makinistinin hayatının son dönemleri anlatılıyor.
14 Mayıs’ta Karabağlar Bozyaka Kültür Merkezi’nde ve 15 Mayıs’ta Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda “Her Şeyin Teorisi” filmi izlenebilecek. Ünlü fizikçi Stephen Hawking’in 1960’lı yıllardaki yaşamını, sağlığına ilişkin kötü haberleri aldığı dönemleri ve eşi ile olan ilişkini anlatıyor. Gösterimler saat 14.00 ile 16.00 seanslarında olacak.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber