Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Mayıs

İzmir’de buluştular

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’de buluştular
İzmir’in tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile ticaret, ekonomi ve yatırım olanaklarının tanıtıldığı “İzmir Büyükelçiler Organizasyonu” kapsamında 70 ülkenin büyükelçi ve konsolosu İzmir’de buluştu.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “İzmir Büyükelçiler Organizasyonu”nun açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Kısa bir süre önce, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksini hizmete açarak, İzmir’in fuarcılık ve kongre turizmi konusundaki iddiasını daha da güçlendirdik. Doğru ortam ve koşulları sağlayarak, fuarcılıkta İzmir farkını tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.

Batı Anadolu’nun başkenti
İzmir’in tarih içindeki yolculuğunda Avrupa’ya çıkış noktasında olduğunu hatırlanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ”Tarih bu coğrafyada canlanmıştır. İzmir bundan sonraki dönemde de, tarihte her zaman olduğu gibi Batı Anadolu’nun başkenti olmak için çıkacağı yolculuğa hazırdır” dedi.
İzmir’in çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye’de hem de dünya ölçeğinde öne çıkan bir bölge olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak ise, İzmir’de kurdukları yatırım destek ofisiyle kente yatırım yapmak isteyen yatırımcılar her türlü yardımı sağladıklarını söyledi.
İkili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak yeni işbirlikleri imkanları için zemin oluşturulması hedeflenen toplantı açılış konuşmalarının ardından İzmir’in Kültürel Zenginliği ve Ekonomisine Bakış” paneliyle devam etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber