Mayıs

Bir dilek tuttuk

Bir dilek tuttuk
Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliğiyle kentin dört bir yanında kutlandı. Gündoğdu Meydanı’ndaki “Roman Ateşi Festivali”nde ilk önce sahneyi Tepecik Flarmoni Orkestrası aldı. İzmirlilerin yoğun katılım gösterdiği festivalde, birbirinden ünlü eserleri kendi yorumlarıyla seslendiren orkestra, İzmirlilerden tam not aldı. Daha sonra üstün performansları ile katılımcıları kendilerine hayran bırakan Koçani Orkestrası ve ardından Roman Divası olarak adlandırılan Esma Recepova İzmirlilerle buluştu.

Hıdrellez gecesinde dilek fenerlerini gökyüzüne salan İzmirliler, dilek mesajlarını yazdıkları kağıttan gemileri de denize bıraktı.
Gündoğdu’daki programa katılamayan İzmirliler ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 5 etkinlik ile coştu. İkiçeşmelik Mahallesi, Tepecik İşçiler Caddesi, Gürçeşme Vasıf Çınar İlkokulu, Eşrefpaşa Mahalesi Halitbey İlkokulu, Güney Mahallesi Hamam Sokağı’nda sahne alan 20 farklı grubun dans gösterileri ile Hıdrellez şenlik havasında kutlandı.