Evka-5 TOKİ konutlarına Büyükşehir’den “acil” müdahale

Evka-5 TOKİ konutlarına Büyükşehir’den “acil” müdahale
Kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesine istinat duvarı için “acil” ihale gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 45 metre derinliğe kadar inen 30 fore kazık çaktı. Bölgeye giden Başkan Aziz Kocaoğlu, toplam 210 fore kazıkla heyelanın önüne geçmeye çalıştıklarını, ancak konutlarla ilgili çalışmanın TOKİ tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Evka- 5 Mahallesi'nde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarının bulunduğu bölgeye giderek Büyükşehir Belediyesi’nin 210 fore kazıklı istinat duvarı çalışmalarını yerinde inceledi. Konutlarda oturan vatandaşlarla görüşen Başkan Kocaoğlu, yoldaki kaymayı önlemek amacıyla “acilen” ihaleye çıktıklarını hatırlatarak “Biz yasal sınırlarımız içerisinde, kaymanın meydana geldiği yeri sağlamlaştırıp istinat duvarı yapıyoruz. Ancak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yaptığı konutlara müdahale etmemiz mümkün değil. Konutlarla ilgili çalışmalar TOKİ tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

210 fore kazık çakılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolda kayma tespit ettiği bölgede acilen ihaleye çıkarak hızla çalışmalara başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda çöken yolu tutmak ve heyelanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalarda bugüne kadar yerin 15 kat altında, 45 metre derinliğe kadar inen 30 fore kazık çakıldı. Yaklaşık 12 metre sonra zeninin balçık olduğuna dikkat çeken yetkililer, toplam 210 fore kazığın çakılmış olacağını belirtti. Çalışmaların maliyeti ise 2.6 milyon TL.