Erkekler ortaladı, kızlar bombaladı

Erkekler ortaladı, kızlar bombaladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü Takımı’nda yer alan üniversiteli gençlerin futbol turnuvasında fileler tam 73 kez sarsıldı. Statü gereği sadece kadın oyuncuların gol atabildiği turnuva, cinsiyet ayrımcılığına karşı da önemli bir mesaj oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinde gönüllü olarak yer alan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu İzmir Gönüllü Takımı, ekip ruhunu futbol sahalarına taşıdı. Düzenlenen “Kızlı-Erkekli Futbol Turnuvası”nda 40’ı kadın, 40’ı erkek olmak üzere 80 üniversite öğrencisi takımını şampiyonluğa taşımak için kıyasıya mücadele etti. Turnuvada yer alan takımların isimleri de proje çalışmalarının yapıldığı bölgelere göre belirlendi. Gültepe A, Gültepe B, Naldöken, Mevlana, Altındağ, Toros, Yakaköy ve Buca ismini taşıyan 8 takımın katıldığı turnuvada şampiyonluğu Gültepe B kazandı. İkinciliği Yakaköy, üçüncülüğü ise Naldöken takımı elde etti. Statü gereği “sadece kadın oyuncuların gol atabildiği” turnuvada 73 gol fileyle buluştu. Turnuvanın gol kraliçesi ise attığı 19 golle Gültepe takımından Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencisi Eda Özhan oldu.

Toplumsal cinsiyet ayrımına karşı durarak tüm insanlığa güzel ve anlamlı bir mesaj veren öğrenciler, “Kadınların futbol sahasında olması, holiganizm yerine centilmenliği getiriyor. Bunun toplumsal gelişme açsından önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Sporla başlayan kadınlı-erkekli dayanışma ruhunu, yaşamın tüm alanlarına taşımak gerekiyor. Kadınlı-erkekli her sene sahada olacağız” diye konuştu.