Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Mayıs

Karşıyaka tramvayında rahatlatan çözüm

TÜMÜ PAYLAŞ

Karşıyaka tramvayında rahatlatan çözüm
Karşıyaka tramvayında rahatlatan çözüm
Karşıyaka tramvayında rahatlatan çözüm
Karşıyaka tramvayında rahatlatan çözüm
Karşıyaka Tramvayı için Mavişehir’den start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çevre Yolu ile Atakent Kavşağı arasındaki güzergahı “karma trafik” olarak revize etti. Böylece tramvay için şerit daraltması olmayacak; vagonlar ve araçlar aynı yolu kullanabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta ilk ray döşemesine başladığı Karşıyaka Tramvayı’nın bir bölümünde trafiğin daha rahat akması için proje değişikliğine gitti. Bu kapsamda, projesinde Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde orta refüjde korumalı olarak planlanan tramvay hattı, Aydın-Çanakkale çevre yolu çıkışı ile Atakent kavşağı arasındaki güzergahta korumasız olarak yapılarak karma trafik içinde hizmet verecek. Yetkililer, proje değişikliği kararının, söz konusu bölge ve çevresinde bulunan ticari-konut yoğunluğu ile bulvarın çevre yolu bağlantısı sebebiyle artan araç sayıları üzerinde yapılan değerlendirme dikkate alınarak alındığını belirttiler.

Çalışmalar sürüyor
Karşıyaka Tramvayı güzergahının 3 şeritli gidiş-geliş bölümü olan Cehar Dudayev Bulvarı’nın orta refüjündeki çalışmalara planlandığı gibi devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay hattının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, söz konusu güzergahta trafik seyrinin geliş-gidiş 4 şeritli olarak akacağını açıkladı.

Karşıyaka tramvayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.8 kilometrelik güzergahta hizmete sunacağı tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İzban Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Tramvay hattı ile İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma da sağlayacak.


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber