Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Mayıs

Ekonomik Kurul Dikili’de toplanacak

TÜMÜ PAYLAŞ

Ekonomik Kurul Dikili’de toplanacak
Ekonomik Kurul Dikili’de toplanacak
Ekonomik Kurul Dikili’de toplanacak
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 51. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurul üyeleri, Mayıs sonundaki toplantının, Agrobay’ın Dikili’de kurduğu Avrupa’nın en büyük seralarında gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.

Katılımcı demokrasi ve yönetişim anlayışının bir ürünü olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 51. kez toplandı. Dönem Başkanı Mehmet Tiryaki yaptığı açış konuşmasında İzmir’in sportif alanda başarılı bir ayı geride bıraktığını belirterek, Göztepe futbol takımının Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselmesi ve Arkas’ın voleyboldaki şampiyonluğunun kentte bir sevinç dalgası yarattığını dile getirdi. Altınordu futbol takımının da peş peşe 6 galibiyet alarak play-off potasına girmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Tiryaki, kırmızı-siyahlı ekibe geride kalan maçlar için başarı diledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Göztepe ve Arkas’ı kutlarken, Altınordu Futbol Kulübü’ne de play-off yarışında başarılarından dolayı kutladı.

Sertel’e destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geride kalan Nisan ayını değerlendirdiği konuşmasında yaklaşan genel seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden önseçime girerek aday olmayı başaran İEKKK üyesi Atilla Sertel’in durumunu da gündeme getirdi. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla adaylığı düşürülen gazeteci Sertel için Anayasa Mahkemesi’nden olumlu yönde bir karar beklediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Ön seçimle geldiği noktadan itibaren bu yarışa devam eden edeceğini umuyorum” dedi.

İzmir trafiği rahatlayacak
Nisan ayının kentteki yatırımlar açısından hareketli geçtiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, temelini attıkları Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın hem Bornova içindeki trafiği, hem de Ankara Asfaltı’nı önemli ölçüde rahatlatacağını vurguladı. Homeros Bulvarı’ndaki kamulaştırma çalışmalarının da devam ettiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara asfaltının kuzeyinde ve güneyinde 35 metrelik bu arterin devreye sokulmasıyla trafik akışında ciddi bir rahatlama sağlanacağını dile getirdi.

Birlik ve beraberlik vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 75 kişilik bir işadamı heyeti ile gittikleri Makedonya’da ticari ilişkiler konusunda önemli girişimlerde bulunulduğunu, hemen ardından Bayındır ekonomisi açısından büyük önem taşıyan Çiçek Festivali’nin açılışına katıldıklarını belirterek, “İzmir, gelişmek ve kalkınmak için kentin dinamikleriyle birlikte yoğun bir çaba gösteriyor. Bu birlik beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, kentimizi kalkındırma konusunda önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum” dedi.
Kurul toplantısının gündem bölümünde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler Şube Müdürü Ertuğrul Tugay, Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Kalkınma Stratejisi konusunda bir sunum yaptı.
Kurul üyeleri, Mayıs ayındaki İEKKK toplantısının, Dikili’de Agrobay firması tarafından kurulan Avrupa’nın en büyük seralarında gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber