Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Nisan

Görmeyen kalmasın!

TÜMÜ PAYLAŞ

Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
Görmeyen kalmasın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu haftadan itibaren her cumartesi günü rehber eşliğinde kent turları düzenleyecek. Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Homeros Vadisi ile Kadifekale’den Kemeraltı’na kadar olan tarihi aksta gerçekleştirilecek ücretsiz turların amacı, İzmirlilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanıyabilmesi. İzmir Tur’un ilk dönemi 2 ay sürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler’in yaşadıkları şehri daha iyi tanıması, tarihi ve doğal zenginliklerini görmesi için farklı bir projeye daha imza atarak “İzmir Tur” programı düzenledi. Kentin tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik gezileri kapsayan programda “Homeros Vadisi”, “İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı” ile “İzmir Tarih” turları yer alıyor. 2 Mayıs’tan itibaren Cumartesi günleri ücretsiz olarak düzenlenecek turlara katılım rezervasyonla gerçekleşecek. İzmir Tur’un ilk dönemi Haziran ayı bitiminden sona erecek.

Belediye önünden otobüs kalkıyor
Turlar, Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00’da başlayacak ve aynı noktada sona erecek. “İzmir Tarih Turu” gezi programı kapsamında Kadifekale, Antik Tiyatro, Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kemeraltı – Havra Sokağı gezilecek. Program, Kemeraltı’ndaki Kızlarağası Hanı’nın gezilmesi ile sona erecek.
“İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı Turu” kapsamında İzmir Kuş Cenneti’ne gidilecek. Burada bölge hakkında görüntülü sunumlarla bilgilendirme yapılacak. Otobüs ile tur atılarak alan tanıtılacak. İsteyenler Homa Dalyanı’na yürüyüş yapabilecek. Daha sonra Kuş Cenneti’nden Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’na hareket edilecek.

Homeros Vadisi’nde yürüyüş
“Homeros Vadisi Turu” ile yine İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00’da hareketle Bornova Kayadibi Köyü’ne gidilecek. 10.45 ile 11.30 saatleri arasında Homeros Vadisi’nde 1. bölgeye yürüyüş yapılacak. Serbest zamanından ardından 2. bölgeye yürüyüş gerçekleştirilecek.
Rehberler eşliğindeki turlara, velisinin yanında çocuklar da katılabilecek. Arzu edenler, rezervasyon için izmiritaniyalim@izmir.bel.tr adresine mail gönderilebilecek ya da 293 33 62 ve 293 31 37 numaralı telefonları arayabilecek.

Siz gördünüz mü?
Her tarafı tarihi değerlerle dolu, adeta açık hava müzesi gibi bir kentte yaşamanın şans olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu şansı fırsata çevirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12 yıldır önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. “İzmir Tarih” olarak adlandırılan Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi zenginliğin ortaya çıkarılması projesi ile İzmir’i tarih turizmi konusunda dünyanın en iddialı kentlerinden biri yapmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, İzmir Tur ile ilgili şunları söyledi:
“Kentimizi gelen turistler mutlaka Agora’yı, Kadifekale’yi, Kemeraltı’nı ziyaret etmek istiyor. 2010 yılından beri İzmir Limanı’na gelen gemilerle koordineli çalışan tur otobüslerimiz ile turizme hizmet veriyoruz. On binlerce yabancı konuk bu otobüslerle gezdi; binlerce yıllık uygarlıkların havasını soludu, buraları görmenin heyecanını yaşadı. Bu kentte yaşayan vatandaşlarımızın da kendi şehirlerindeki tarihi ve doğal zenginlikleri aynı karede görmesi için bir fırsat yaratmak istedik. Kentin tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik geziler başlattık. Rehberler eşliğinde ücretsiz turlarımızı yine vatandaşlarımızdan gelecek önerilerle geliştirerek yaygınlaştıracağız”.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber