Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Nisan

Mordoğan’a “çifte müjde”

TÜMÜ PAYLAŞ

Mordoğan’a “çifte müjde”
Mordoğan’a “çifte müjde”
Mordoğan’a “çifte müjde”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan Mordoğan’ın evsel atık su sorununu çözmek için ihaleye çıkıyor.  Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

Bütünşehir Yasası  ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün
sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi;  tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kısa sürede çözüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan Mordoğan’da kanalizasyon şebekesi döşemek için proje çalışmalarını tamamladı. İleri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için de proje ihalesine çıktı. 
Kanal sularının modern bir şekilde kanalizasyonla toplanması ve arıtma tesisine iletilerek arıtılmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, turistik beldeye 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. Mordoğan’ın yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak, uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak. Kanal ve arıtma tesisi yatırımları eş zamanlı olarak yürütülecek.

Turizmin yıldızı

Mordoğan’a döşenecek kanalizasyon projesi için çalışmalar tamamlandı. Sulucadere Mevkii’nde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için ise İZSU, proje ihalesine çıktı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak proje çalışmaları 6 ay sürecek. Ardından hem kanal hem de arıtma tesisi yapımı için yapım ihalesine çıkılacak.
Mordoğan’ın en büyük sorunlarından biri olan evsel atık su sorunun çözülmesi ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada’yı kalkındırmak ve turizmin yıldızı yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar da önemli bir ivme kazanmış olacak.




TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber