Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Nisan

İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor
İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor
İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor
İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor
İZSU’dan 5 ilçeye “can suyu” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı çeken Ödemiş, Tire, Menderes, Menemen, Aliağa ve Seferihisar ilçelerinin bu sorununu yeni kuyular açarak çözecek.

Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 250’nin üzerinde sondaj kuyusu açarak 15 milyon liradan fazla yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerle birlikte çalışmalarına hız verdi.

Yaz aylarında su sıkıntısı çeken yerleşimlere çözüm bulmak için harekete geçen İZSU; Ödemiş, Tire, Menderes, Menemen, Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde 12 yeni kuyu açmaya hazırlanıyor. Menemen’de İğnedere ve Görece mahallelerinin kullanımı için bir adet, Hasanlar ve Türkelli mahallelerinde de birer adet olmak üzere toplam 3 adet kuyu açılacak. Menderes’te Çatalca ve Yeniköy’de birer adet olmak üzere 2 kuyu açılacak. Ödemiş’in su sıkıntısını çözmek için daha önce 8 yeni kuyu açmak için çalışmalara başlayan, 2 kuyuyu devreye alan İZSU, ilçenin Kaymakçı Mahallesi’nde 2, Konaklı Mahallesi’nde de bir adet kuyu daha açacak. Tire ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamak için Kirelli Mahallesi ile Seferihisar’ın Beyler, Aliağa’nın Yeni Şakran ve Menderes’in Efemçukuru Mahallesi’nde birer kuyu olmak üzere toplam 12 yeni kuyu daha açılacak. Açılacak yeni kuyularla bu yerleşimlerin su ihtiyacı karşılanacak, bazı yerleşim yerlerinde de mevcut kuyular dinlendirilerek su seviyelerinin yükselmesi sağlanacak.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber