Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Nisan

İlk tur tamam

TÜMÜ PAYLAŞ

İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İlk tur tamam
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 30 Mart 2014 sonrası Büyükşehir hizmet sınırlarına giren 9 ilçeye yönelik ziyaret maratonunda ilk turu tamamladı. Son olarak Tire’ye giden Başkan Kocaoğlu, mahalle statüsüne geçen 15 köyün sorun ve taleplerini dinledi. Başkan Kocaoğlu’nun 9 ilçede gittiği köy sayısı ise 120’yi geçti.

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan 9 ilçedeki sorunları tespit etmek için bu bölgelerdeki köylere ziyaret turları düzenleyen Başkan Kocaoğlu; Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Karaburun, Çeşme, Dikili, Bergama ve Kınık’tan sonra Tire’deydi. Burada da 15 mahalleye uğrayan Başkan Kocaoğlu, böylece yeni bağlanan 9 ilçenin daha önce köy olan 120’den fazla mahallesini ziyaret etmiş oldu.

Önce çevre
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Aziz Kocaoğlu, Boynuyoğun, Işıklı, Çiniyeri, Kürdüllü, Kireli, Dereli, Peşrefli, Saruhanlı, Çobanköy, Osmancık, Eğridere, Yenişehir, Kırtepe, Sarılar ve Kocaaliler’e giderek vatandaşların dertlerine ortak oldu. Muhtarları ve kendisiyle görüşmek için toplanan vatandaşları tek tek dinleyen Başkan Kocaoğlu, öncelikle kanal ve arıtma sorunlarını çözüme ulaştıracaklarını belirterek, “Bu bölgenin en büyük işi, tarih boyunca buraya can veren Küçük Menderes’in temizlenmesidir. Bizim ısrarla altyapıya ve arıtmalara öncelik vermemizin nedeni budur” diye konuştu.

Kooperatifçilikle kalkınacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kooperatifçiliği desteklemeden tarımı kalkındırmanın mümkün olmadığını belirterek “15 kişilik üniversite ekibiyle İzmir’in havzaları için stratejik kalkınma planları hazırlıyoruz. Temmuz ayından itibaren buraya gelecekler. Küçük Menderes’te neye ihtiyaç var, ne yapabiliriz, bunları planlıyorlar” dedi.

Küçük Menderes’te altın dönem
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de, “30 Mart’tan sonra ilçe belediyemizin 8 birimi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Artık Büyükşehir Belediyesi ile bütünleştik. Ancak biz bundan hiç şikayetçi değiliz. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti ve o kentin belediyesinin başında köyü seven, köylüyü seven, kırsala hizmet eden bir başkan var. Biz ilçe belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ayrı değiliz, onun birer kılcal damarıyız. İnanıyorum ki, bu dönem Küçük Menderes yöresi ve köyleri için altın dönem olacak” diye konuştu.

Efeler gibi karşılandı
İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu, Eğridere köyünde yöresel efe kıyafetleri içindeki köylüler tarafından karşılandı. Başkan Kocaoğlu sergilenen zeybek gösterisini de ilgi ile izledi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber