Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Nisan

İki fuar bir arada

TÜMÜ PAYLAŞ

İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
İki fuar bir arada
Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, Fuar İzmir’de düzenlenen ortak törenle kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eylül ayından itibaren İzmir’in, dünyanın en önemli fuarlarına ev sahipliği yapmaya başlayacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi Fuar İzmir, MARBEL ve Boat Show fuarlarının ardından şimdi de aynı anda iki fuara ev sahipliği yapıyor. Ekoloji İzmir - 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile 5. Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle kapılarını açtı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 90 yıllık bir fuarcılık geleneğine sahip olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Türkiye, İzmir fuarında yenilikleri, yeni tasarımları öğrendi. İlklerin kenti olan İzmir, şimdi Fuar İzmir ile yeni bir yolculuğa çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlamasından kamulaştırmasına, inşaatına kadar 10 yıldır uğraştığı, 25 Mart günü Mermer Fuar’ı ile kapılarını açtığı Fuar İzmir, kentimize sanayi ticaret, tarım, hizmet sektörü ve turizmde çok büyük sıçrama yaptıracaktır. Bugün de iki fuarın açılışını birden yapıyoruz. Olivtech’te ilk yıl, yani 2011’de 120, geçtiğimiz yıl ise 184 katılımcı vardı. Bu yıl 206 katılımcımız var. Fuarcılığımızı büyütmek, bu mekanı Türkiye’nin en önemli fuar platformu haline getirmek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ çalışmalarını bu amaç doğrultusunda dünya genelinde sürdürecektir.”

Zeytin ranta kurban edilemez
Kapılarını açan iki fuar kapsamında sempozyum ve paneller de düzenleneceğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Olivtech Fuarı’nın baş aktörü olan zeytinin kutsal kitaplarda yer alan efsane bir ağaç olduğunu hatırlatarak, “Zeytin barışın, yaşamın, ölümsüzlüğün sembolü; Akdeniz uygarlığının temeli. Üretiminin de tüketiminin de artırılması gereken, ranta kurban edilmemesi gereken en kıymetli varlıklarımızın başında geliyor” dedi.

Kadifekale’ye 600 fıstık çamı
6. Organik Ürünler Fuarı’nın Türkiye’nin sertifikalı tek organik ürün fuarı olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, bu yılki Ekoloji Fuarı’nın anısına Kadifekale’de 600 fıstık çamı dikeceklerinin altını çizerek, “İZFAŞ olarak her iki fuar için de 11 ülkeden alıcılar getirip ağırlıyoruz. Organik tarıma katkılarımız artarak devam edecek. Toprağı, suyu, havayı korumadan kalkınmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz” değil.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Cumartesi günü de Kitap Fuarı kapılarını açıyor. Böylece İzmir, Boat Show’la birlikte, Nisan ayında 4 önemli fuara birden evsahipliği yapmış olacak. Eğer büyüyeceksek, tarımdan, turizmden, hizmet sektöründen, sanayiden payımızı alacaksak; toprak, su ve havayı koruyacaksak, Ekoloji ve Olivtech fuarlarımızın bize çok büyük katkısı olacak. Eğer koruyamazsak, eğer çevreyle ilgili alt yapı yatırımlarımızı yapamazsak; yaptığımız stratejik plan, yürüdüğümüz yol bir yere kadar işe yarar ama ondan sonra maalesef işe yaramaz. ‘Buraya insanlar gelsin, zeytinimi, fidanımı, çiçeğimi alsın’ diyorsanız; bu bölgenin çevre yatırımlarını tamamlamanız gerekiyor. Bunları koruyup geliştiremezseniz, ileri gidemezsiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları konusunda Türkiye ile, dünya ile boy ölçüşecek durumdadır. 11 senedir ödün vermeyerek yaptığımız çevre yatırımları, İzmir’i bugün dünya liginde bir yere taşımıştır. Çevre yatırımlarında, tarımda, yerelde kalkınma konusunda İzmir’in yarışacağı bir yer vardır, o da kendisidir. Devamlı önümüze daha güzelini, daha doğrusunu, bilimi ve evrensel ahlak kurallarını koyarak ve kesinlikle taviz vermeyerek, İzmirli hemşehrilerimizle kol kola girerek, sadece İzmir’in gücüyle kalkınmayı dünyaya örnek göstermek için yola çıktık. İzmir, Eylül ayından itibaren bu hollerde dünyanın en önemli fuarlarını gerçekleştirmek için yola çıkmıştır.”
Açılış töreninde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ise şunları kaydetti:
“Barışın simgesi zeytinyağının buluşma noktası bu fuar. Zeytin, birçok sektörü yakından ilgilendiren bir ürün. TOBB çeşitli kuruluşlarla yaptığı ortak çalışmalarla bu sektörde farkındalık arttı. Üreticilerin ve alıcıların buluştuğu bu fuarlar yeni iş bağlantıları için önemlidir. Gelişen teknolojilerin yanında doğallık da önemini korumaktadır. Tarım ürünlerindeki katma değerin artırılmasında en önemli unsurlardan biri doğallıktır. Değerlerinin artırılması için TOBB olarak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir.”

Sektörün liderleri İzmir’de buluştu
Organik sektörünün İzmir’deki 6., zeytin ve zeytinyağı sektörünün ise 5. buluşması 19 Nisan Pazar günü sona erecek. Ekoloji İzmir’de Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Siirt, Şanlıurfa olmak üzere 14 ilden toplam 78 katılımcı yer alıyor. Fuar İzmir’in 11 bin 500 metrekarelik D holünde düzenlenen fuarda; organik gıdanın yanı sıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar ürünlerini sergiliyor. Olivtech fuarında ise İngiltere’nin yanısıra Aydın, Balıkesir, Bursa Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin 9 ilinden toplam 206 katılımcı yer alıyor. İZFAŞ fuarlara Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, Güney Kore, Lübnan, Senegal, Ürdün İran, İtalya ve Yunanistan’dan alım heyetleri getirerek ağırlıyor.

Uluslararası sempozyum
Ekoloji İzmir fuarı kapsamında 17-18 Nisan “Türkiye’de Organik Tıbbi Aromatik Bitkiler Uluslararası Kalite Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Türkiye (ETO) ve Organik Tarım Araştırma Enstitüsü İsviçre (FIBL) işbirliğinde, Organik Doğadan Toplama Sivil Toplum Kuruluşu Almanya (FairWild) katılımı ile organize edilecek uluslararası organik sempozyum sektöre ışık tutacak.

Olivtech Fuarı Zeytincilik Paneli
Olivtech fuarına paralel olarak Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi işbirliğinde düzenlenecek panellerle sektör masaya yatırılacak. 16 – 17 ve 18 Nisan 2015 tarihlerinde fuarizmir’in A holü seminer salonunda organize edilecek panellerin konu başlıkları; ‘Zeytin ve Zeytinyağında Değer Zinciri ve Ekonomisi’, ‘Zeytin – Zeytinyağı Sağlık ve Nefaset’ ve ‘Tasarımda Zeytin kokusu ve Markalaşma’ olacak.

Ekoloji ormanı
Ekoloji İzmir fuarı kapsamında İzmir’in Kadifekale bölgesine kurulacak 20 bin metrekarelik orman için 600 adet fıstık çamı ağacı dikilmesi hedefleniyor. Adına bir fidan dikilmesini isteyenlerin öncelikle http://ekolojiizmir.izfas.com.tr internet sitesine girerek Ekoloji Ormanı başvuru formunu doldurması gerekiyor. Formu dolduran ve 16 - 19 Nisan 2015 tarihlerinde Ekoloji İzmir fuarını ziyaret eden herkesin Ekoloji Ormanı’nda bir ağacı olacak.

Organik restoran
Ev yemekleri dahil birçok organik yemeğin yer aldığı restoran, fuar süresince D holünde katılımcı ve ziyaretçiler için hizmet verecek.

Organik pazar
Sadece sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir fuarında, katılımcılarının satış yapabileceği organik pazar açık alanda oluşturuldu.

Demo dükkan
Bu yıl ilk kez fuardaki tüm organik ürünlerin bir arada olacağı demo dükkan kuruldu. Fuar süresince açık kalacak demo dükkanda, katılımcıların ürünleri sergileniyor.

Zeytinyağı tadımı
16, 17 ve 18 Nisan tarihlerinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ile Uluslararası Zeytin Konseyi’nin katılımıyla zeytinyağı ve workshop gerçekleştirilecek.

Kutsal Zeytin Ağacı Fotoğraf Sergisi
Bolluğun Adaletin ve Barışın Simgesi 57. Dönem Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Gazeteci-Çevre Yazarı Ahmet Aydın Akansu’nun 50 fotoğrafından oluşuyor. Fuar süresince açık kalacak sergi, fuarizmir’in C holünde yer gezilebilir
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber