Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Nisan

Hayat her yaşta güzel

TÜMÜ PAYLAŞ

Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
Hayat her yaşta güzel
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi bünyesinde kurulan ve yaşları 55 ile 66 arasında değişen üyelerin oluşturduğu dans grubu, gösterdiği performansla gençlere taş çıkartıyor. Yaşıtlarıyla biraya gelerek sosyal aktivitelere katılmak amacıyla merkeze üye olan emekliler, şimdi ikinci baharlarını yaşıyor.

En genci 55, en yaşlıları 66 yaşında. Onları yaşıtlarından ayıran özellikleri ise yıllara meydan okuyan enerjileri ve hiç yaşlanmayan ruhları. Bazen günün en popüler dans şarkılarına, bazen salsanın kıvrak ritmlerine zorlanmadan uyum sağlıyorlar. Onlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin üyeleri. Spor yapmak ve eğlenmek amacıyla başlayan dans çalışmalarını zaman geçtikçe daha üst seviyelere taşıyan grup, kısa süre içinde yüzlerce izleyicinin önünde sahneye çıkmaya başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede sahne alan “altın kızlar”, sergiledikleri zumba dansıyla büyük beğeni topladı. Gösterilerde şimdilik 7 üye yer alsa da merkezde düzenlenen çalışmalara katılanların sayısı bir hayli fazla. Üyeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde Sağlıklı Yaşam Koçu olarak görev yapan Emral Aksoy yönetiminde çalışıyor. Yurt dışındaki emeklilerin yoğun olarak dans çalışmalarına katıldığını belirten Aksoy, “Ben de burada klasik kalıpların dışına çıkarak spor etkinliklerine farklı bir renk katmak istedim. Sonuçta ortaya böyle bir çalışma çıktı” diyerek geldikleri noktadan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Spor ve eğlence bir arada
2007 yılında faaliyete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, 55 yaş ve üzerindeki İzmirlilere hizmet veriyor. Merkezin düzenlediği birbirinden renkli etkinlikler büyük ilgi görüyor. Sayıları bine yaklaşan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri antrenör eşliğinde spor yapıyor, İzmir’in turistik ve tarihi yerlerini geziyor, eğlencelere katılıyor; oluşturulan sanat müziği korosunda şarkılar söylüyor ve merkezde sık sık bir araya gelerek sohbet etme imkanı buluyor. Üyelik sistemi ile çalışan merkezde aerobik, yoga, jimnastik, müzik ve elişi çalışmaları da yapılıyor. Günün her saati merkezi dolduran üyeler, yaşam enerjilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne borçlu olduklarını dile getiriyor.

Merkez Sorumlusu Aynur Özyol ise insanları mutlu eden bir görev yapmanın hazzını yaşadıklarını söylüyor: “Üyelerimiz burada mutlu oluyor, stresten, sıkıntıdan uzaklaşıyor. Kurumumuzda alzheimer hastalarına da özel hizmet veriliyor. Alzheimer hastalarını sabah servisle evlerinden alıp, akşam tekrar evlerine teslim ediyoruz.”

İşte İzmir’in altın kızları:

Nazlı Yağcı (66)

İBB Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne 7 yıldır devam ediyorum. Uzun zamandan beri spor aktivitelerine katılıyordum. Dans grubuyla çalışmalara bu yıl başladım.

Türkan Sağdıç (64)
Mimar ressasım. Bir yıl önce İzmir’e taşındık. Haftada üç gün bu merkeze spora geliyorum. Çevremizdekiler de gösterimizi çok beğendiklerini söylüyor.

Saime Koçer (61)
Üç yıldır burada spor yapıyorum. Bu yıl ilk kez dans çalışmalarına katıldım. Bu işe başlarken bir hobi olarak kalacağını düşünüyordum. Böyle bir gösteriye çıkacağımızı düşünmemiştim.

Şefiye Ertürk (55)
Emekli memurum. Burada üç yıldır spor yapıyorum. Sahneye çıktığımızda inanılmaz derecede heyecanlandım.

Şule Karaata (58)
Burayı kayınvalidemin sayesinde tanıdım. Böyle güzel bir yerin tadını çıkarmak, böyle güzel bir grupla beraber olmak bana kısmet oldu. Hem bedenimiz için hem ruhumuz için bize çok güzel şeyler kattığını düşünüyorum.

Ayşen Oruk (55)
1 yıldır buraya spora geliyorum. 5-6 aylık bir süredir de dans çalışması yapıyoruz. Burası İzmir için büyük bir şans. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.

Cumhuriye Pekcan (60)
Emekli öğretmenim. Bu merkeze koşturarak geldim ve hiç bırakmaya da niyetim yok.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber