Bizim Van Gogh’lar

Bizim Van Gogh’lar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3. kez düzenlediği “Renklerle Doğal Yaşam Parkı” konulu resim yarışması sonuçlandı. İki kategori halinde düzenlenen yarışmaya 3 bin 335 öğrenci katıldı. Dereceye giren genç yeteneklerin eserleri, usta ressamlara adeta taş çıkardı. Ödüller 25 Nisan’da Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlenecek şenlikte verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların büyük ilgi gösterdiği “Renklerle Doğal Yaşam Parkı” konulu resim yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlendi. Çocukların, Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 130’dan fazla türde hayvanı tanımalarını, onlara karşı hislerini, düşlerini paylaşmasına katkıda bulunmayı ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarını amaçlayan yarışmaya bu yıl rekor sayıda katılım oldu. Bu yıl 1.,2.,3.,4. sınıf öğrencileri ile  5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde iki ayrı kategori halinde düzenlenen yarışmaya, ilkokul kategorisinde bin 675, ortaokul kategorisinde bin 660 olmak üzere toplam 3 bin 335 öğrenci katıldı.

Doğal Yaşam’ın renkleri hayallerine yansıdı
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu ve ressam Mete Sezgin’den oluşan Seçici Kurul’un yaptığı zorlu elemenin ardından iki kategoride dereceye giren ilk 3 eser ile sergilemeye değer bulunan 50 eser belirlendi.
İlkokul kategorisinde MEV Koleji’nden Alara Urunga, Özel Aydın Başak Koleji’nden Nida Çildağ ve Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu’ndan Nehir Üretmen ilk 3 sırayı paylaştı. Ortaokul kategorisinde ise Ertuğrul Gazi Ortaokulu’ndan Ceren Katırcı ve MEV Koleji’nden Ataberk Şener ile Hasan Ali Yücel Ortaokulu’ndan Nursena Evcim ilk 3 sırada yer aldı.

En renkli ödül töreni

Yarışmanın ödül töreni 25 Nisan Cumartesi günü İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yapılacak. Törenin yanı sıra yüz boyama, lunapark oyunları, top havuzu, şişme oyun parkı, animasyonlar, hulahop zinciri, kırkayak, dev Jenga, dev Twister, oturarak balon patlatma, Limbo dans yarışması, merdiven golf oyunlarıyla çocuklar şenlik havasında bir gün yaşayacak. Yarışmada sergilenmeye layık görülen 50 resim de gün boyunca Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edenlerin beğenisine sunulacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi, www.izmirdogalyasamparki.org.tr adresinden alınabilecek.