Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Nisan

Her şey gelecek için

TÜMÜ PAYLAŞ

Her şey gelecek için
Her şey gelecek için
Her şey gelecek için
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak bir ay içinde 21 okulda 1700 öğrenciye ulaştı. “İklim dostu İzmir için harekete geç” sloganıyla yürütülen eğitim çalışmalarında bilinçli enerji kullanımı için farkındalık hedefleniyor.

Hızla artan çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesi sorunlarına dikkat çekmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bireysel enerji tasarrufunun yaygınlaşması ve uygulanabilir hale getirilmesini sağlamaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarına destek veriyor. Bu kapsamda Ege Orman Vakfı ile işbirliği yapan Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tüm ilçelerinden Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 91 okulda, 5., 6., 7., ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim seminerlerine başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü tarafından “İklim dostu İzmir için harekete geç” sloganıyla yürütülen “Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği” konulu eğitimlerde 1 ay içinde 21 okulda 1700 öğrenciye ulaşıldı.

Proje ile sağlıklı kentler yaratmak için sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumun aydınlatılması ve farkındalık yaratılması hedefleniyor. Eğitim çalışmaları 2015 yılı boyunca devam edecek.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber