Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Nisan

İzmir Tarih’te 2. etap zamanı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Tarih’te 2. etap zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora - Kadifekale - Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında 2. etap çalışmalarına başladı. Havagazı Fabrikası’ndaki çalıştaya tarihçilerden mimar ve şehir plancılarına, esnaftan işadamı ve akademisyenlere kadar geniş bir kesim katkı verdi.

Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve 19 bölgeye ayrılan tarihi aksta ikinci etap için çalışmalar başladı. Oteller, Havralar ve Anafartalar Caddesi 2. Etap bölgelerin için hazırlanan operasyon planlarının paylaşıldığı diyalog konferansının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, Agora ve Kadifekale ile 1. ve 2. halka konut bölgeleri için de yeni bir çalıştay düzenledi. Tarihçilerden mimar ve şehir plancılarına, esnaftan işadamı ve akademisyenlere kadar geniş yelpazeyi kucaklayan çalıştayda, bölgedeki sorunlar ve öneriler, ‘konut-fiziksel’, ‘dolaşım-erişim’, ‘konut-sosyal’ başlıklarında üç masada tartışıldı. Bölgenin sahip olduğu yıpranmış tarihi mirasının yeniden ayağa kaldırılması, bölgenin merkezi kimliğini yitirmesi sonucu oraya çıkan çöküntü alanları ile içine kapalı kimliğinin çözümü için öneriler taslağını oluşturacak çalıştayda ortaya çıkan sonuçlar, yine uzlaşı kültürüyle hazırlanacak operasyon planlarının da temelini oluşturacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber