İzmir’de doğdu, İzmirli oldu

İzmir’de doğdu, İzmirli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na bahar mevsimi “müjdeyle” geldi. Afrika Savanı’nın sakinlerinden zebra ailesi, baharın ilk günlerinde doğum sevinci yaşadı. Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ‘ilk zebra yavrusu’ ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Açıldığı günden itibaren 5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda bahar heyecanı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da doğumların beklendiği parkta “ilk yavru” müjdesi zebra ailesinden geldi. 2013 yılında İsrail’den getirilen zebra ailesinin birey sayısı, yeni doğumla birlikte 4’e yükseldi. 18 dönümlük Afrika Savanı’nda ziyaretçilerin meraklı bakışları arasında doğum yapan zebra, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Annesinin desteğiyle ayağa kalkan minik yavrunun savan içinde koşmaya başlamasıyla birlikte bakıcıları da rahat bir nefes aldı. Doğal Yaşam Parkı’nda ilk doğan ilk zebra olma özelliği taşıyan minik yavru, sevimli hareketleri ve yaramazlığıyla Madagaskar animasyon filminin zebra karakteri “Marty”e benzetildi.

669 yavru dünyaya İzmir’de “merhaba” dedi
Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasında gösterilen Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’de doğan ilk fil “İzmir” ile ikinci fil “Deniz”in doğumuna da ev sahipliği yapmıştı. Doğal yaşama uygun koşulların oluşturulduğu ve 130 türde 1200 hayvana ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda 2011-2015 yılları arasında 669 yavru dünyaya geldi.