Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Nisan

Aktepe ve Emrez’de yarışma zamanı

TÜMÜ PAYLAŞ

Aktepe ve Emrez’de yarışma zamanı
Aktepe ve Emrez’de yarışma zamanı
Gaziemir’deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde yeni bir virajı daha almaya hazırlanıyor.

Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’in Aktepe ve Emrez bölgelerinde 122 hektarlık alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” ilanına çıktı.
Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yarışmayla da insan haklarına saygılı ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel çevre üretilmesi için uğraşacak. Yarışma serbest ve ulusal olarak gerçekleştirilecek.

İki aşamalı yarışma
24 Mart 2015 günü ilana çıkan yarışmada proje teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi. Jüri üyeleri 3 Haziran 2015’te değerlendirme yapacak ve birinci aşama sonuçları 10 Haziran tarihinde açıklanacak. Bu bölümde değerlendirme sonucu seçilecek 10 eşdeğer projenin her biri için 10 bin TL ödül verilecek. İkinci aşama teslim tarihi 18 Ağustos 2015. 22 Ağustos’ta yapılacak değerlendirmenin ardından 31 Ağustos 2015’te ikinci aşama sonuçlar açıklanacak. Bu aşamada da 5 adet eş değer ödül ve 5 adet mansiyon ödülü verilecek. Eş değer olanların her birine 60 bin TL, mansiyon alanların her birine de 20 bin TL ödül verilecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı toplam ödül miktarı 500 bin TL’yi bulacak.

Katılımcılar konu ile ilgili sorularını, 7 Nisan 2015 akşamına kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eline geçecek şekilde “Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması Raportörlüğü, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı” yazışma adresine veya “gaziemiryarisma@gmail.com” e-posta adresine gönderebilecekler. Cevaplar 13 Nisan 2015 tarihinden itibaren “www.izmir.bel.tr” web adresinde yayınlanacak ve şartname alan yarışmacılara e-posta yoluyla gönderilecek.

İşin getirisi orada yaşayan halkın olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aktepe ve Emrez bölgeleri için gerçekleştirilecek “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması”nda üretilecek projelerde özellikle şu kriterlerin yer almasını istiyor:

•Yerinde dönüşüm alternatifine öncelik verilerek ortaya çıkacak kentsel getirinin bölgede yaşayanlar arasında paylaşılmasının sağlanması,
• Mevcut ticaret hayatının çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi,
• Kent içinde fiziksel ve kültürel olarak çeşitlilik sunan bölgeler oluşturulması,
• Kültürel ve sosyal zenginliklerin kente değer kazandıracağı dönüşüm faaliyetlerinin sağlanması,
• Dönüştürülecek alanlardaki sorunların ve önceliklerin iyi saptanarak kent bütünlüğüne ve günün koşullarına uygun çözümlerin üretilmesi,
• Önerilen çözümlerin insan öncelikli, sosyal adalet anlayışına sahip ve toplumsal barışa katkı yapacak nitelikte olması,

Jüride seçkin isimler var
Jüri Danışman Üyeleri: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı B. Fügen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı A. Suphi Şahin, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mitat Kale, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tevfik Tozkoparan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, İnşaat Yüksek Mühendisi Muzaffer Tunçağ, Yüksek Mühendis Mimar Ersin Pöğün Jüri Asil Üyeleri: Şehir Plancısı - Prof. Dr. Sezai Göksu (Jüri Başkanı), Y. Mimar -Dr. Deniz Aslan, Mimar - Tamer Başbuğ, Şehir Plancısı - Yrd. Doç. Dr. Tolga Çilingir, Y. Mimar - Dr. Devrim Çimen, Mimar - Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Peyzaj Mimarı - Prof. Dr. Adnan Kaplan.

 "Jüri Yedek Üyeleri: Mimar - Yrd. Doç. Dr. Erdal Onur DİKTAŞ, Peyzaj Mimarı - Doç. Dr. Emine MALKOÇ TRUE Şehir Plancısı - Doç. Dr. Hayat ZENGİN"
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber