İzmirli miniklerin demokrasi sınavı

İzmirli miniklerin demokrasi sınavı
İzmir Kent Konseyi Çocuk Meclisi 10. Olağan Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerini belirlemek için sandık başına çocuklar, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden birini sergiledi. Seçimi sadece 1 oy farkla kaybeden Emre Çolak, kazanan rakibi Sena Baday’ı sarılarak kutladı.

İzmir Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi’nde genel kurul heyecanı yaşandı. Seçim divanı oluşturulmasının ardından İzmir Kent Konseyi Çocuk Meclisi başkanlığına aday olanlar, tek tek kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı. Yapılan oylama sonucunda Çocuk Meclisi başkanlığına Sena Baday seçildi. Oyların sayımı ve seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İzmir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu’nun yeni üyeleri görevlerine başladı.
Aynı zamanda divan başkanlığını da yürüten Emre Çolak, aday olduğu başkanlık yarışını rakibi Sena Baday karşısında yalnızca 1 oy farkla kaybetmesine rağmen, büyük centilmenlik gösterdi ve rakibinin başarısını sarılarak kutladı.

İzmir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Kübra Çiçek, Emre Çolak, Hasan Topal, Şule Çetinkaya, İlayda Yörük, Aslı Nur Kaya, Görkem Hazinedar, İbrahim Çağlar,

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu yedek üyelerin isimleri ise şöyle: Selçuk Arda Uğurlu, Selim Efe Özesmer, Ceren Gültiren, Gülcan Acar, Civan Öztürk, Gamze Gonca, Emir Ergu.