Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Mart

“Gazi Albay’ın kızı” olarak gitti

TÜMÜ PAYLAŞ

“Gazi Albay’ın kızı” olarak gitti
“Gazi Albay’ın kızı” olarak gitti
“Gazi Albay’ın kızı” olarak gitti
“Gazi Albay’ın kızı” olarak gitti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl coşkusuna ortak oldu. Çanakkale’yi ziyaret eden Dr. Kocaoğlu, bu kez “Başkan eşi” değil, “İstiklal Madalyası sahibi Gazi Emekli Albay Arif Hikmet Süalp’in kızı” olarak oradaydı. Ziyareti sırasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan’ın sıcak konukseverliğiyle karşılanan Dr. Kocaoğlu, Çanakkale Belediyesi tarafından askeri hastaneden dönüştürülen Seramik Müzesi’ni gezmeyi de ihmal etmedi.

Çanakkale Savaşı’nın canlı tanığı, İstiklal Madalyası sahibi merhum gazi Albay Hikmet Sualp'in kızı olarak gittiği Çanakkale’de yine çok duygulu anlar yaşadığını dile getiren Türkegül Kocaoğlu, “Çocukluğum Çanakkale’de, babamın anlattıklarını dinleyerek geçti. Tıp fakültesinde okumaya başladıktan sonra ona iğne yapmam gerekiyordu. Ama kalçasında saçma tanesine denk geldiği için iğne ileri gitmedi. İşte o an babamın neden ağladığını, köy ve kentlerde kalan İstiklal gazilerini bulmak ve onlara yardım etmek için neden canla başla çalıştığını, Atatürk’ü niye çılgınca sevdiğini daha iyi anladım. Şehitlerimizin canı pahasına sahip olduğu güzel vatan için çalışmak artık benim için ibadetti” diye konuştu.

Barışın kenti Çanakkale’nin belediye başkanı olarak inatla ama umutla barışın hakim olduğu bir dünya hayalini sürdüreceklerini söyleyen Ülgür Gökhan ise “Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’e, onun ilkelerine layık olabilmek var gücümüzle çalışacağız. Şehitlerimiz gibi candan olacağız, yardan olacağız ama özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Son nefesimizi tüketeceğiz ama onurlu mirasınızı asla” dedi.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber