Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Mart

Başkan Aziz Kocaoğlu, İnovasyon Haftası’nda konuştu: “Geleceği düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz”

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Aziz Kocaoğlu, İnovasyon Haftası’nda konuştu: “Geleceği düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz o
Başkan Aziz Kocaoğlu, İnovasyon Haftası’nda konuştu: “Geleceği düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz o
Başkan Aziz Kocaoğlu, İnovasyon Haftası’nda konuştu: “Geleceği düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz o
Türkiye İnovasyon Haftası İzmir 2015 kapsamında düzenlenen “Geleceğin Kentleri” düzenlenen panelde masaya yatırıldı. İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyesi Koray Velibeyoğlu, İBM İş Geliştirme Yöneticisi Bülent Ekuklu ve EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir’in sunum yaptığı panelin açılış konuşması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından gerçekleştirildi.

“M.Kemal demeden Çanakkale olmaz”
İzmir ile ilgili geliştirdikleri projeleri anlatmadan önce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin “Denizli ile İzmir kıyaslamasına” yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “İzmir’e öykünmek, İzmir’i hayal etmek, İzmir’e ulaşmak istemek Denizli için bir hedef olabilir. Buna canı yürekten biz de destek veririz ama Denizli ile İzmir’i tartmak, terazinin kefelerine koymak maalesef hiçbir istatistiğe sığmıyor. İzmir, hangi kriterden bakarsanız bakın, çok farklı bir yerdedir” diye konutu.
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
Çanakkale Türkiye’nin kaderini değiştirdi aynı zamanda Türkiye’yi kuracak yıldızı parlattı. Yarbay Mustafa Kemal, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olarak Çanakkale’de doğdu. Bunun herkes tarafından çok iyi bilinmesi, irdelenmesi gerekmektedir. ‘Ulu önder Mustafa Kemal’ demeden Çanakkale anlatılamaz, algılanamaz. Ulu önderimiz ‘ilim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, delalettir, cehalettir’ sözüyle, bugün bile hala yolunu bulamayan, yüzünü aydınlığa dönmekte direnen kitlelere söylenebilecek en anlamlı sözler olarak güncelliğini korumaktadır. Dünyayı takip eden, her türlü gelişmeyi izleyen, yeniliğe ve değişime açık, fark yaratmaya öncelik verenlerin başarıyı yakalaması kaçınılmazdır.

Gelecek vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi kentin her alanına taşıyıp hayatı mümkün olduğunca kolaylaştırmayı ve geleceğin İzmir’ini şimdiden kurmayı istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, hayata geçirdikleri projelerden bazı örnekler verdi:
Seyahat sürelerini kısaltacak, tasarruf sağlayacak ‘Akıllı Trafik Sistemi’ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak için çalışmalara başladık. Kentle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilen mobil kent rehberini İzmirlilerin hizmetine sunduk. İZSU birimlerinin ve saha elemanlarının hızlıca iletişim sağlayabilmesi adına, dünya çapında bilişim alt yapısını kuruyoruz. Yerel yönetimler bünyesindeki ilk İnovasyon Müdürlüğü’nü yine İzmir’de hayata geçirdik. Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu İzmir’de kurmak için çalışmalara başladık. Bizden sonraki kuşakların daha sağlıklı, daha konforlu, daha yeşil bir İzmir’de yaşaması için arıtma ve kentsel dönüşüm yatırımlarımız ile planlama çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Özetle İzmir’in yerel yönetimi olarak, geleceğin İzmir’ini bugünden planlıyoruz. Çok iyi biliyoruz ki, gelecek hakkında düşünmeden, asla bir geleceğiniz olmaz.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber