Mart

100 yıllık destan bu sergide

100 yıllık destan bu sergide
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 100. yıldönümü nedeniyle özel bir sergi hazırladı. Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından farklı detaylar ve özel fotoğraflarla hazırlanan “100. Yılında Çanakkale” sergisi, Vasıf Çınar Meydanı’nda açıldı. Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmirliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılışa katılanlar sergiyi gezdi. Sokak Sanatçıları Atölyesi, Kurtuluş Savaşı’nın sembol fotoğrafından olan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafındaki sahneyi canlı heykellerle yansıttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu sanatçısı Öznur Korkmaz da sazı ile Çanakkale türkülerini seslendirdi.

Çanakkale Savaşı'nda Mehmetçiğin 10 ay boyunca sürdürdüğü destansı mücadeleyi Kara ve Deniz Harekatları ile savaşın önemli detayları hakkında bilgi, belge ve fotoğraflarla anlatan 64 panoluk sergi, 27 Mart tarihine kadar gezilebilecek.