Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

17
Mart

İzmir’de “İleri Yaş” buluşması

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’de “İleri Yaş” buluşması
İzmir’de “İleri Yaş” buluşması
İzmir’de “İleri Yaş” buluşması
İzmir’de “İleri Yaş” buluşması
İzmir’de “İleri Yaş” buluşması
‘Adli, Sosyal ve Tıbbi Acil Durumlar’ temalı İzmir 8. İleri Yaş Sempozyumu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Ege Geriatri Derneği tarafından İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen sempozyumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, yaşlanan dünyada giderek önemi artan geriatri konusunda çalışmalarını özveriyle sürdüren idealist akademisyenlerin önderliğinde şekillenen bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Yükselen yaşam kalitesi ve sağlık hizmetlerinin bir sonucu olarak dünya yaşlı nüfusunun her geçen gün arttığını ve bu nedenle yaşlılık odaklı çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Bu konuda stratejik kararlar almalı ve yapacağımız hamleler ile topluma bu doğrultuda yön vermeliyiz. Yaşlı nüfusumuzun giderek arttığı kentimizde, yaşlı destek hizmetlerinin yanı sıra ‘yaşlılık’ temalı değişik etkinliklere yer vermenin önemi açıktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi; Ege, Dokuz Eylül ve Akdeniz Üniversiteleri ile işbirliği yaparak toplumumuzu bilgilendirmek üzere Alzheimer ve sağlıklı yaşlanmak temalı sempozyumlar düzenliyor ve toplumun bilinçlendirilmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca yaşlılık temalı sanatsal etkinliklerle de bu hizmetlerin çekiciliğini artırmaya çalışıyor” dedi.

Amaç aktif ve sağlıklı yaşlanmak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nin yanı sıra, 2007’de hizmet vermeye başlayan Güzelyalı Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile aktif ve sağlıklı yaşlanma konusunda önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Dr. Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 2013’de kapılarını açtığı Alzheimer-Demans Merkezi ile hem hastalar ve aileleri için bir buluşma ve danışma noktası hem de hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artıran önemli merkeze sahip oldu. Bu birim gündüz bakımevi görevi görüyor bir nevi. Fakat bu konuda vurgulamak istediğim bir nokta var: Bu merkeze tahminimizden daha az talep var. Yanlış anlaşılma ile daha çok yatak bakımına ihtiyacı olan hastalar getirilmek isteniyor. Oysa bu merkezde amaç hem hastayı çeşitli etkinlikler ile oyalamak ve demansını geriletmek hem de aileyi bir nebze rahatlatmak. Buradan duyurmak istiyorum, orasının dolup taşması lazım.

Geniş bir yelpazede hizmet verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına 2013 yılı Ağustos ayında başladığı Sosyal Yaşam Kampüsü hakkında da bilgilendirme yapan Dr. Kocaoğlu, “Kampüs’te de 400 yatak kapasiteli bir huzurevi yer alıyor. Huzurevinin yanı sıra engelli merkezi, aşevi, rehabitiltasyon merkezi, çocuk-gençlik merkezi ve kapalı spor salonu içeren bu kampus topluma geniş bir yelpazede hizmet verecek” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay ise yaptığı konuşmada sempozyuma katkı koyanlara teşekkür ederek, müdürlükleri tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Sempozyum Başkanı Prof Dr. Sibel Ülker Göksel ise sempozyum hakkında bilgilendirme yaparak, “Çok zevkli bir hazırlık süreci yaşadık. Sempozyumun nerede yapılacağını düşünürken, Büyükşehir Belediyemizin çok güzel bir katkısı oldu. Bu tarihi mekanda yapmaya karar verdik. Ben burada olmasını çok istedim. Burasının özelikle havası, atmosferi, eski binanın tekrar kullanılır hale gelmesi, özellikle kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması açısından bizim sempozyumumuzun ruhuyla da çok örtüşen bir havası var” şeklinde konuştu.

İki gün sürecek sempozyumda; Sosyal Acil Durumlar ve Merkezi Yönetimler, Adli Acil Durumlar, Acil Serviste Yaşlı Olmak, Psikiyatrik Acil Durumlar, Olağandışı Durumlar ve Yaşlı Sağlığı, Sosyal Acil Durumlar ve Yerel Yönetimler konulu paneller ile ‘Şehrimizde Geriatri Alanındaki Projeler’ konulu sunum gerçekleştirilecek. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli, Fotoğraf Sanatçısı Emirali Kokal’ın “Hafızalardaki Huzur” ve Prof. Dr. Feriha Çilli’nin Seramik Sergisi sempozyum boyunca gezilebilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber