Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Mart

İyi ki varsınız!

TÜMÜ PAYLAŞ

İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İyi ki varsınız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden biri olan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, ikinci dönemine İzmirli grup “Düş Gezginleri”nin konseriyle start verdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bir araya gelen 500'e yakın abla, ağabey ve kardeş, şarkılara eşik edip doyasıya eğlendi. Grupta baterist olan yer alan projenin eski gönüllülerinden Hamit Onur Uygun, kardeşleri karşında bateri çalmanın mutluluğunu yaşadı. Projede gönüllü olarak çalışan abla ve ağabeyler, sosyal olanakları kısıtlı bölgelerden gelen kardeşler için bu tip etkinliklerin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Önce paylaşmak
2007 yılı Mart ayında bir sosyal dönüşüm projesi olarak Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan "Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor.

Bornova’da Mevlana, Altındağ, Naldöken ve Yakaköy, Konak’ta İkiçeşmelik, Toros ve Gültepe’de, Buca'da ise Yenigün Mahallesi’nde sürdürülen projenin bu dönemi Mayıs ortasında sona erecek. Kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı bölgeleri hedef alan projede bu sene yaklaşık 300 gönüllü,170 kardeşi ile buluşuyor ve onların gelişimine destek veriyor.

2015 yılı başından itibaren Tarihi Havagazı Fabrikasında hizmet vermeye başlayan “Abla –Ağabey- Kardeş Proje Ofisi”, aynı zamanda gençlerin proje dışında da zaman geçirmesine olanak sağlayan bir gönüllü merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Burada yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor. Bu dönem için başvurular Nisan başına kadar devam edecek. Gönüllü olmak isteyen gençler, ayrıntılı bilgi için gonulluyum.izmir.bel.tr adresine başvurabilir.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber