İzmirli kadınlar festivalde buluşacak

İzmirli kadınlar festivalde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ‘6. Kadın Festivali’yle kutlayacak. 7-10 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleşecek festival, sevilen sanatçı Ziynet Sali konseri, tiyatro ve söyleşilerle renklenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü İzmirli kadınlara yakışır bir programla dolu dolu kutlayacak. Konserler, tiyatrolar, kadın çalıştayı ve söyleşilerin yer alacağı ‘İzmir 6. Kadın Festivali’, 7-10 Mart 2015 tarihleri arasında 4 gün boyunca kutlanacak.

Kutlama programı, 7 Mart 2015 Cumartesi günü saat 12.00’de Kültürpark 5 No’lu holdeki (Atlas Pavyonu) stant açılışlarıyla başlayacak. Aynı gün saat 13.00’te Gençlik Tiyatrosu’nda Cumaovası Kadın Derneği’nin (CUKAD) düzenlediği “Kadında Katılım Farkındalığı, Katılımda Kadın Farkındalığı” konulu söyleşi gerçekleşecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise saat 14.00’te sevilen sanatçı Ziynet Sali’nin konseri var.

Etkinlik takviminde 8 Mart 2015 Pazar günü 5 No’lu Hol’de Melodika Kadın Müzik Kolektifi’nin saat 15.00’de konser programı olacak.
9 Mart 2015 Pazartesi yapılacak etkinliklerin ilk adresi yine 5 No’lu Hol (Atsal Pavyonu) olacak. Saat 15.00’de “Mor’a Çalar Kadın Müzik Grubu” sahne alacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 17.00’de ise Mert Fırat, Aslı Tandoğan ve Volkan Yosunlu’nun rol aldığı “Bütün Çılgınlar Sever Beni” isimli tiyatro oyunu İzmirlilerle buluşacak.

Festivalin son günü 10 Mart’ta ilk olarak Karaca Otel’de 09.00 ile 16.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Planlaması Vakfı ortaklığı ile “Kadın Çalışmaları ve Kadın Sağlığında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu çalıştay düzenlenecek. 13.30’da Fuar Gençlik Tiytarosu’nda İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin “Güle Dikeni Batar mı?” isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluşacak. Festival, saat 15.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın Atlas Pavyonu’ndaki kanseri ile sona erecek